Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 september 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Fietser door rood licht, aanrijding met auto en naar ziekenhuis

Haaksbergen

Dinsdagmorgen 16 september, omstreeks 07.45 uur, vond op de kruising Enschedesestraat - Oude Enschedeseweg in Haaksbergen, een aanrijding plaats. En 45 jr. Enschedeer reed op zijn fiets vanaf de Oude Enschedeseweg de kruising met de Enschedesestraat op. Hij dacht dat hij nog net over kon steken voor dat het rood werd. Dit was echter niet het geval en een 32 jr. automobilist uit Enschede, die bij groen, rijdend op de Enschedesestraat, optrok, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 45 jr. is door een ambulance, met in ieder geval hoofdletsel, overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (bps: 03-121991)

Luchtballon tegen balkon woning

Luchtballon na noodlanding tegen balkon van een woning

Enschede

Maandagavond 15 september, werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat een luchtballon was geland tegen een woning aan de Tusveldburg in Enschede. Bleek dat een piloot uit het Friese Oudehaske in het Enschedese Volkspark, met 4 passagiers aan boord, was opgestegen en plotseling met windstilte te maken kreeg. Na telefonisch overleg met Twente Training op de luchthaven Twente, had hij besloten te landen. Hierbij was hij in de woonwijk Transburg tegen een balkon van een woning aan de Tusveldburg terechtgekomen en daarna op het pleintje voor de woningen. Niemand raakte gewond, alleen een tuinstel op het balkon raakte beschadigd. Proces-verbaal voor de Rijksluchtvaartdienst wordt opgemaakt, die een verder onderzoek doen. (bps: 03-121870)

Inbreker aangehouden

Na onderzoek, inbreker aangehouden en in verzekering gesteld

Enschede

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek, werd maandagmiddag 15 september, een 29 jr. Enschedeer in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor in ieder geval een inbraak in een woning aan de Wilhelminastraat, gepleegd tussen 23 en 31 juli jl., en een inbraak in een kantoorpand, ook aan de Wilhelminastraat in Enschede, in de nacht van 30 op 31 augustus jl. De 29 jr. is in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-106842)

Winkeldief op herhaling

Stelselmatige winkeldief opgesloten en gaat naar justitie

Enschede

Maandagavond 15 september, werd om ongeveer 18.35 uur door een personeelslid van een supermarkt aan de Brinkstraat in Enschede, een 41 jr. Enschedeer betrapt bij het wegnemen van diverse goederen, zonder die te betalen. Hij werd overgebracht naar het bureau, waar bleek dat de 41 jr. voorkomt op de lijst stelselmatige daders. Na overleg met justitie is besloten hem op te sluiten en hij zal woensdag de 17e worden voorgeleid in Almelo. Tevens bleek dat de 41 jr. eerder op de maandagmiddag ook al in het Duitse Gronau betrapt was bij een winkeldiefstal. In Gronau was hij afgehoord en met een dagvaarding weer heengezonden. (bps: 03-121865)

Uitslaande brand

Pizzeria geheel uitgebrand, advocatenkantoor en café lopen veel schade op

Enschede

Maandagavond 15 september, werd om 23.30 uur gemeld dat aan de Gronausestraat in Enschede (Glanerbrug), een felle uitslaande brand was. Bleek te gaan om een pand waarin een drietal bedrijven waren gevestigd. Een pizzeria, die geheel uitbrandde en een advocatenkantoor en een café, die deels afbrandden en veel schade opliepen. De technische recherche van de politie Twente stelt een onderzoek in, omdat brandstichting niet wordt uitgesloten. (bps: 03-121973)


---- --