Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 16 september 2003

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Inbrekerswerktuig in auto

Verdachte lag in zijn auto te slapen

Almelo

Op dinsdag 16 september 2003 omstreeks 4.15 uur troffen agenten een slapende 19-jarige Almeloër in zijn auto aan. De auto stond geparkeerd aan Den Alerdinck te Almelo. In zijn auto zagen de agenten inbrekerswerktuig liggen. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. Het gereedschap werd inbeslaggenomen. De politie onderzoekt of de man zich aan meer strafbare feiten heeft schuldig gemaakt. (bps: 03-121981)

Aanrijding met letsel

Bestuurder bromfietser raakt gewond aan voet.

Den Ham

Op maandag 15 september '03 omstreeks 7.48 uur reed een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit en Ham vanaf de Zuivelstraat de rijbaan van de Molenstraat in Den Ham op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 26-jarige automobilist uit Mariënberg. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam in botsing met de bromfietsbestuurder. De bromfietsbestuurder is met een diepe vleeswond aan zijn voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 03-121446)

Aanrijding met letsel.

Echtpaar raakt gewond

Nijverdal

Op maandag 15 september '03 omstreeks 7.49 uur reed een 50-jarige man uit Nijverdal over de Nijkerkendijk te Nijverdal. Bij de kruising met de Jan Steenstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende fietsers. Betrof een echtpaar van 72 en 71 jaar uit Nijverdal. Door de botsing raakten zij beiden gewond. De man had o.a. een gebroken been en zijn vrouw raakte gewond aan haar gezicht. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist was verblind geraakt door de laagstaande zon en had daarom de fietsers niet opgemerkt. (bps: 03-121457)

Fietsers bekeurd

Tijdens korte controle werden 12 bekeuringen uitgeschreven.

Vriezenveen

Hedenochtend hebben agenten op de Nieuwe Daarlerveenseweg te Vriezenveen even gecontroleerd op gedrag van fietsers. Resultaat was dat er 12 mensen werden bekeurd op het negeren van het rode verkeerslicht. De Politie Twente is voornemens om op genoemde locatie vaker te gaan controleren. (bps: 03-121996)


---- --