Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 september 2003

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanrijding onder invloed

Automobilist veroorzaakt aanrijding met andere auto en blijkt onder invloed

Goor

Op maandag 15 september omstreeks 16.45 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Markeloseweg in Goor. Een 40-jarige automobilist uit Goor reed over de Markeloseweg en wilde links afslaan, de IJsbaanweg in. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende 62-jarige automobilist uit Goor. Niemand raakte gewond. Wel werd bij de 40-jarige alcoholgebruik geconstateerd. Bij de komst van de politie stond hij hen met een glas colavieux in zijn handen op te wachten. De verdachte werd daarop aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,47 o/oo. De auto werd afgesleept en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (bps: 03-121831)

Aanrijdingen onder invloed

Dronken automobilist veroorzaakt meerdere aanrijdingen en eindigt tegen de gevel van een woning

Hengelo

Op maandag 15 september omstreeks 16.34 uur vindt er een verkeersongeval plaats op de Oude Postweg in Hengelo. Een 41-jarige automobilist uit Hengelo was met zijn auto tegen de gevel van een woning gereden. Volgens meerdere getuigen had deze automobilist meerdere aanrijdingen veroorzaakt en verkeerde hij onder invloed. De politie ontdekte dat de verdachte in de Valeriusstraat had geprobeerd om file te parkeren. Hij reed daarbij zowel de auto voor hem als achter hem aan. De auto achter hem liep hierbij schade op. Vervolgens reed hij in de richting van de Oude Postweg. In een bocht naar rechts raakte hij een boom en een verkeersbord. Nadat de verdachte verder reed ging hij op de T-splitsing rechtdoor en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. Hierbij is mogelijk geen schade ontstaan. De verdachte bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,8 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (bps: 03-121799)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt voor de zoveelste keer onder invloed

Hengelo

Op dinsdag 16 september omstreeks 00.22 uur zag een politiesurveillance een automobilist rijden op de Josef Haydnlaan in Hengelo. Daarbij slingerde hij over de weg. Bij controle werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,61 o/oo. In verband met recidive was zijn rijbewijs reeds eerder al ingevorderd. Ondertussen was de geldigheid van het rijbewijs verlopen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-121960)

Diefstal auto

Auto gestolen vanaf bedrijfsterrein autohandelaar

Hengelo

Tussen zondagmiddag 14 en maandagavond 15 september werd vanaf een bedrijfsterrein van een 44-jarige autohandelaar een auto gestolen. Het betreft een blauwe Volvo 850 GTL E2 met het kenteken FZ-GJ-23. (bps: 03-121955)

Inbraak in horecazaken

Werd ingebroken in drie horecagelegenheden

Hengelo

In de nacht van zondag 14 op maandag 15 september werd ingebroken in een drietal horecazaken aan het Olympiaplein in Hengelo. Aan de achterzijde werd via een raam toegang verkregen naar een pizzeria. De tussendeuren naar een naastgelegen cafetaria en een café werden geforceerd. Er werden 2 kluizen met daarin de weekendomzet en een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. (bps: 03-121576)

Overval

Man wordt bij zijn woning overvallen door twee personen en beroofd

Oldenzaal

Een 30-jarige Oldenzaler kwam op maandagavond omstreeks 23.45 uur bij zijn woning aan de Anton Geesinkstraat in Oldenzaal, waar hij werd opgewacht door twee onbekende personen. Een van deze personen greep hem van achteren vast terwijl de andere hem beroofde van zijn GSM en portemonnee. Vervolgens gingen beide personen er rennend vandoor. Daarbij rende een persoon in de richting van de Hengelosestraat en de andere in de richting van het zwembad. Ze zijn niet meer aangetroffen. Beide verdachten waren mannen/knapen en hadden donker kort haar, waren ongeveer 1.80 m lang en droegen donkere kleding. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. (bps: 03-121963)


---- --