BedrijfsautoRAI

16-09-2003

Renault presenteert de Master

De nieuwe Master zal vanaf november 2003 op de markt worden gebracht. Net als alle andere bedrijfswagens van Renault heeft de nieuwe Master een modern en expressief uiterlijk.

Met talrijke wijzigingen in vergelijking met zijn voorganger, Van of the Year 1998 en bestelauto van het jaar 1999/2000, ambieert de nieuwe Master een plaats in de kopgroep van de Europese bedrijfswagenmarkt.

Het nieuwe Master gamma bevat twee nieuwe motoren, de 2.5 dCi 100 en de 3.0 dCi 140. De auto is standaard op alle versies uitgerust met exclusieve uitrustingen zoals: noodstopbekrachtiging, welke voortaan is gekoppeld aan de ABS en EBV, en een standaard snelheidsregelaar. In de auto is de cabine helemaal volledig gewijzigd en is de versnellingpook in het dashboard geïntegreerd. De dynamische eigenschappen van de auto zijn verbeterd. En uiteraard zijn de laadcapaciteit en de talrijke mogelijkheden voor extra aanpassingen, die de reputatie van zijn voorganger vormden, bewaard gebleven.

De nieuwe Master biedt optimale functionaliteit en is leverbaar als gesloten bestelversies, versies voor open transport (chassis (dubbele) cabine met open laadbak of kiepbak) en in versies voor personenvervoer (Combi en Minibus). De auto biedt oplossingen op maat voor iedere gebruiker, zowel voor zakelijk als privé gebruik, met de chassis met enkele of dubbele cabine en de platform cabineversies (bijvoorbeeld voor ombouw naar camper ).

De door Renault ontwikkelde nieuwe Master zal worden verkocht via Renault (met name via de Business Centers, bedrijven die zich richten op de zakelijke klant), maar ook via andere automerken. Hij wordt exclusief geproduceerd in de Renault fabriek in Batilly (Frankrijk). Na de Trafic in 2001 en de nieuwe Kangoo (Express) begin 2003 vormt de nieuwe Master de voltooiing van de vernieuwing van het bedrijfswagengamma van Renault.