Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert draadloos toetsenbord en draadloze muis

Een betrouwbare en veilige verbinding met de Mac via Adaptive Frequency Hopping en Bluetooth-technologie

Bunnik, 16 september 2003 â¤" Apple introduceert vandaag het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse. Dit zijn twee nieuwe, op Bluetooth gebaseerde randapparaten die betrouwbare prestaties leveren tot op een afstand van ruim 9 meter. Bovendien beveiligt het toetsenbord vertrouwelijke informatie tijdens het typen via draadloze 128-bits-versleuteling. Apple komt als eerste met AFH-software (Adaptive Frequency Hopping). Deze software voorkomt storing tussen Bluetooth-apparaten en andere draadloze apparatuur en draadloze netwerken. Hierdoor werken het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse overal naar behoren, ook op plekken waar mogelijk andere draadloze apparaten en netwerken in gebruik zijn, zoals thuis, op kantoor of op school.

â¤oeMet Mac OS X was Apple de eerste software-ontwikkelaar die Bluetooth-ondersteuning volledig in het besturingssysteem integreerde. Tevens is Apple de eerste fabrikant die Bluetooth standaard heeft geïntegreerd in haar serie professionele notebooks⤝, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. â¤oeHet Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse zijn op Bluetooth gebaseerd en vormen de ideale aanvulling op onze nieuwe PowerBooks. Bovendien bieden ze onze desktopklanten een handige manier om het aantal kabels op hun bureau tot een minimum te beperken.⤝

De Apple Wireless Mouse is eenvoudig in het gebruik en heeft een comfortabele vorm die geschikt is voor zowel rechts- als linkshandigen. Het optische stuurmechanisme zorgt voor een nauwkeurige en soepele cursorverplaatsing en werkt op vrijwel iedere ondergrond. Het Apple Wireless Keyboard heeft 16 functietoetsen, een volledig numeriek toetsenbord, pijltoetsen ("omgekeerde T"), toetsen voor het regelen van het volume en een toets voor het verwijderen van optische schijven. Hoewel de toetsen van standaardformaat zijn, is dit kabelloze toetsenbord toch zo compact dat het maar heel weinig bureauruimte inneemt en gemakkelijk op schoot past. Beide draadloze producten zijn voorzien van AFH-software, die de Bluetooth-golven aanpast aan andere draadloze producten in de omgeving door de frequenties te vermijden die door de andere draadloze apparatuur en draadloze netwerken worden gebruikt. Dit voorkomt storingen die anders mogelijk de prestaties of de controle van de muis en het toetsenbord beïnvloeden.

Beide apparaten beschikken over een geavanceerd energiebeheersysteem, dat automatisch overschakelt naar een laag stroomverbruiksniveau wanneer de muis en het toetsenbord enige tijd niet worden gebruikt. Gebruikers kunnen de apparaten ook uitschakelen als ze deze langere tijd niet gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of in het weekend. De Apple Wireless Mouse wordt geleverd met twee e2 AA-batterijen die de muis tot drie maanden* van stroom voorzien. Het Apple Wireless Keyboard bevat vier e2 AA-batterijen die het toetsenbord tot negen maanden* van stroom voorzien. Zowel de muis als het toetsenbord zijn bij levering klaar voor gebruik.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse zullen naar verwachting over twee weken verkrijgbaar zijn via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en erkende Apple resellers. De adviesprijs is â'¬Â 79 (incl. BTW) per product. Zowel voor het toetsenbord als de muis is Mac OS X versie 10.2.6 of hoger vereist. Beide apparaten zijn compatibel voor alle Macs met een ingebouwde Bluetooth-module of een externe D-Link USB Bluetooth-adapter.


* De werkelijke gebruiksduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van het gebruik

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve software, hardware en internetproducten.

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Power Mac, Keynote, Quartz, QuickTime en Apple Store zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: pr.bnl@euro.apple.com