Ingezonden persbericht

Persbericht

THEO VAN GOGH COLUMNIST BIJ METRO

Amsterdam, 16 september 2003

De gratis krant Metro heeft Theo van Gogh aangetrokken als columnist. Hij begint op
1 oktober bij Metro. Van Gogh was eerder columnist bij vele andere media, waar hij doorgaans met veel tromgeroffel vertrok. Ook oud-AD-columniste Pamela Hemelrijk krijgt in de gratis krant een nieuw podium voor haar vaak spraakmakende columns.

Volgens hoofdredacteur Jan Dijkgraaf past het aantrekken van deze columnisten in de strategie van Metro. "Vorig jaar hebben wij het aantal columnisten al drastisch teruggebracht, van ruim dertig naar tien, en nu wordt het tijd voor de volgende kwaliteitsslag. Theo van Gogh en Pamela Hemelrijk zijn vrije denkers, die bovendien een begenadigde pen hebben." Dat Van Gogh al diverse keren en Hemelrijk kort geleden voor het eerst met ruzie vertrokken bij andere media, ziet Dijkgraaf niet als een probleem. "Zij hebben de vrijheid te schrijven wat ze willen, wij hebben de vrijheid hun columns al dan niet af te drukken. Ik ben er vooral blij mee dat zulke spraakmakende columnisten voor Metro willen werken, het geeft aan dat we de opstartfase zijn ontgroeid." Metro-uitgever Silvio de Groot onderschrijft de stelling van Dijkgraaf. "Metro timmert op alle fronten behoorlijk aan de weg. Twee weken geleden startten we met de wekelijkse zaterdageditie en ik sluit niet uit dat we op korte termijn met nog meer nieuws komen. Bij een krant die aan de weg timmert, passen columnisten die dat ook doen."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur, 06-55758842.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 335.000 en op zaterdag in een oplage van 200.000 gratis verspreid via de NS-stations, RET Rotterdam, enkele universiteiten, veerdiensten, ziekenhuizen en parkeergarages. De 1.273.000 lezers (NOM DoelgroepMonitor, mei 2002-april 2003) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste gratis dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 25 edities in 16 landen in 14 talen: Stockholm, Praag, Gothenburg, Hongarije, Nederland, Helsinki, Malmö, Santiago, Philadelphia, Toronto, Rome, Milaan, Warschau, Athene, Montreal, Barcelona, Boston, Madrid, Kopenhagen, Aarhus, Parijs, Marseille, Lyon, HongKong en Seoel.