Persbericht

Xerox kondigt het nieuwe multifunctionele WorkCentre PE16 aan

Nieuwe standaards voor kosten, prestaties en formaat

Amstelveen, 16 september 2003 -- Xerox toont met de introductie van het WorkCentre PE16, het meest compacte multifunctionele apparaat in zijn klasse, aan dat klein ook mooi kan zijn. Het WorkCentre PE16 neemt weinig plaats in op het bureau en combineert ook nog vier aparte functies. GDI printen, kopiëren, faxen en kleurenscannen, alles in één krachtige en breed inzetbare machine. Het formaat en de flexibiliteit van het WorkCentre PE16 maken dit tot het ideale alles-in-één-apparaat. Het is bedoeld voor gebruikers in de SoHo (Small Office Home Office) markt, voor kleine tot middelgrote bedrijven en voor klanten die de functies van hun losse oude apparatuur willen behouden, maar dan gebundeld in één apparaat. Ondanks al deze functionaliteit is het WorkCentre PE16 zeer concurrerend met een prijs van 880 euro ex btw. Daarmee is het niet alleen één van de het kleinste en snelste multifunctionele apparaten, maar biedt het ook de meeste waarde voor haar geld in haar klasse.

Steeds meer bedrijven worden afhankelijk van digitaal document management en elektronische verspreiding. Die bedrijven zullen de document management- en productie-mogelijkheden van het WorkCentre PE16 zeker waarderen. Gebruikers kunnen gemakkelijk documenten scannen en ze bewaren als digitale documenten, terwijl ze tegelijk automatisch worden omgezet in tekst. Die tekstdocumenten zijn dan weer te bewerken in de favoriete computerprogramma's van de gebruiker.

Het WorkCentre PE16 print snel en met hoge kwaliteit vanuit de GDI, kopieert tot 16 pagina's per minuut op maximaal 1200 dpi, en communiceert direct via de krachtige fax-functionaliteit. Door deze gecombineerde functies hebben de gebruikers van het WorkCentre PE16 toegang tot het breedste niveau aan functionaliteit zonder afzonderlijke apparaten te hoeven aanschaffen en onderhouden. Dit helpt hen de productiviteit en efficiency te verhogen. Ondanks de brede functionaliteit is het WorkCentre PE16 eenvoudig te bedienen. Een intuïtieve gebruikersinterface geeft simpel toegang tot alle hoofdfuncties, waardoor gebruikershandelingen en downtime tot een minimum beperkt blijven.

Het WorkCentre PE16 is een Xerox-product: robuust en toch makkelijk te onderhouden. Het apparaat heeft een papiercapaciteit van 250 vel en heeft één enkele cartridge die door de gebruiker eenvoudig is te wisselen. Dit koppelt hoge kwaliteit output aan minimaal onderhoud. Het WorkCentre PE16 wordt wereldwijd ondersteund door Xerox, één van de meest vertrouwde en gerespecteerde namen in de markt van kantoorapparatuur. Het WorkCentre PE16 wordt geleverd met een jaar on-site service garantie.

Ken Salmon, Manager Monochrome Business Unit, Xerox Europe â¤" Office Operations: "Het WorkCentre PE16 komt volledig tegemoet aan de vraag uit de markt naar een klein, betaalbaar en uiterst veelzijdig multifunctioneel apparaat. Nu kunnen klanten over alle belangrijke gereedschappen voor kantoorproductiviteit in één compact apparaat beschikken. Dat biedt echte productiviteitsvoordelen voor hun business. De uitgekiend ingebouwde document management- en bewerkingstechnologie in de WorkCentre PE16 weerspiegelt de veranderingen in het zaken doen. Daardoor is het een goede investering voor elk bedrijf of elke persoon die op zoek is naar nieuwe manieren van werken."

Xerox Office behoort tot de marktleiders op het gebied van innovatieve kantoorsystemen en biedt het meest uitgebreide assortiment A3- en A4-werkgroepprinters voor zwart-wit en kleurenafdrukken, productiviteitsverhogende, multifunctionele apparaten en oplossingen voor documentbeheer.

Meer informatie over de Xerox Office producten is te vinden op internet: www.xerox.com/officeprinting. U kunt ook bellen naar 030 â¤" 698 0 698.