Dienstenbond CNV

Ledenvergaderingen over reorganisatie bij AH
16-09-2003

De kaderleden van CNV Dienstenbond zijn op 10 en 11 september jongstleden bijeen geweest. Zij vinden dat gedwongen ontslagen moeten worden voorkomen. Deze boodschap hebben wij Albert Heijn meegegeven bij het eerste gesprek tussen bonden en Albert Heijn, na de aangekondigde reorganisatie van de week ervoor. Door middel van twee ledenvergaderingen op 22 en 24 september aanstaande willen wij met u, onze leden, over onze uitgangspunten en de plannen van Albert Heijn spreken.

Hoewel maatregelen nodig zijn om het verlies aan omzet en marktaandeel te keren, denken wij dat alles moet worden gedaan om ontslagen te voorkomen. Albert Heijn verwacht dat tot eind 2004 ± 170 mensen via natuurlijk verloop (vrijwillig vertrek, pensioen) zullen afvloeien. Voor de overige ± 330 ziet Albert Heijn weinig mogelijkheden tot interne herplaatsing, omdat overal banen worden geschrapt. Albert Heijn is bereid zich in te spannen om via bemiddeling en begeleiding zoveel mogelijk mensen aan werk buiten Albert Heijn te helpen. Maar als het niet lukt om mensen aan ander werk te helpen, wil Albert Heijn medewerkers ontslaan.

Wij willen ontslagen voorkomen, niet alleen omdat de arbeidsmarkt nu ongunstig is en Balkenende fors wil ingrijpen in de WW, maar vooral omdat Albert Heijn de afgelopen jaren veel heeft verdiend en nog steeds winst maakt. De beloning van Moberg stuit op massale afwijzing en valt niet te rijmen met de gelijktijdige aankondiging van het schrappen van 440 banen (ongeveer 500 mensen). De reactie van diverse partijen om op te roepen tot een kopersboycot wijzen wij echter uitdrukkelijk af. Dit is slecht voor de positie van Albert Heijn en de werkgelegenheid.

Herstelplan
Met het snijden in de kosten verkrijgt men nog geen omzet. De reorganisatie moet ook geen averechtse effecten hebben. Daarom willen wij eerst weten welke banen precies vervallen en wat dat betekent voor het werk. Er is ook een herstelplan nodig, anders vervallen wij straks van reorganisatie in reorganisatie. Ook dat hebben wij op 11 september jongstleden bij de directie op tafel gelegd.

Over de begeleiding naar ander werk willen wij uitgebreidere afspraken maken dan Albert Heijn in een eerste concept sociaal plan heeft opgenomen. Daar zullen ook externen voor ingezet moeten worden. De komende weken praten wij over de reorganisatie en het sociaal plan verder met de directie.

Stof genoeg om met elkaar onze koers te bespreken. Wij nodigen u dan ook van harte uit om een van de volgende ledenvergaderingen bij te wonen:

Ledenvergadering (CNV, FNV, en De Unie)
Maandagavond 22 september 2003 van 19.30 uur tot 22.00 uur Lindeboomschool (grote zaal)
Raadhuisstraat 57 ingang Verzetstraat
Koog a/d Zaan, tel: (075)6700672

Ledenvergadering CNV Dienstenbond*
Woensdagavond 24 september 2003 van 19.30 tot 22.00 uur Aristo Utrecht
Brennerbaan 150, 3524 BN Utrecht
tel: (030)2899400 (www.aristo.nl)


*) De vergadering op 24 september 2003 is met name bedoeld voor werknemers van de distributiecentra die werkzaam zijn in overhead/indirecte functies.

De vergaderingen zijn alleen toegankelijk voor onze leden. Kent u collegas die nog geen lid zijn en ook graag willen komen, beter geïnformeerd willen worden en hun stem willen laten meetellen? Zij kunnen zich hier inschrijven of degenen die zich ter plekke aanmelden zijn van harte welkom op de ledenvergaderingen.

Vragen?
Voor vragen over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Richard Leloux, tel: (023)5670615 of email: r.leloux@cnvdibo.nl.