Gemeente Amsterdam

De Marokkaanse karavaan
Village du Maroc
16 september 2003 - Johanneke Helmers

TANS houdt in samenwerking met de gemeentes Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Marokko een unieke gebeurtenis in Nederland: Village du Maroc (Marokkaans dorp). Maak kennis met Marokko en de echte Marokaanse cultuur.

Marokko

Utrecht heeft als eerste Nederlandse stad de eer om deze Marokkaanse culturele karavaan te ontvangen. Zo maakt de stad op een unieke manier kennis met allerlei facetten van de Marokkaanse cultuur. Na Utrecht zal de karavaan zich verplaatsen naar de twee andere steden Rotterdam en Amsterdam en u kunt hiervan genieten tot eind oktober 2003.

Demonstraties

In de tenten verzorgen professionele handwerklieden (artisanat) boeiende demonstraties en exposities van traditionele Marokkaanse ambachten, zoals koper- en leerbewerken, tapijten maken, tegelwerk en zilversmeden. Muziek- en dansgroepen presenteren dansen en muziek uit verschillende delen van Marokko. Ook is er ruim aandacht voor de culinaire tradities van het land: in een van de tenten komt een restaurant, waar gerenommeerde koks uit Marokko verrassende gerechten uit de befaamde Marokkaanse keuken bereiden en serveren.

Theesalon

In de daarnaast gelegen theesalon kunnen bezoekers genieten van een kopje mintthee, bereid op de traditionele Maghrebijnse manier. Er worden diverse themabijeenkomsten georganiseerd, met voordrachten en workshops. Meer informatie over het programma kun je vinden op: www.villagedumaroc.nl.

De Marokkaanse karavaan Village du Maroc is geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. De toegang is gratis. De feestelijke opening is op zondag 14 september om 13.00 uur.

Ahlen wa sahlen in Village du Maroc!

* Utrecht: 10 t/m 22 september in Park de Watertoren
* Rotterdam: 26 september t/m 10 oktober in Noordplein Rotterdam-Noord

* Amsterdam: 14 oktober t/m 26 oktober in Gerbrandypark (Geuzenveld)

© Gemeente Amsterdam