Gemeente Woerden

Werk in uitvoering

Baggerwerkzaamheden in Molenvliet
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is gestart met het uitbaggeren van de watergangen in de wijk Molenvliet in Woerden. Het gaat om alle watergangen in de wijk die in onderhoud zijn bij het waterschap, de zogenaamde primaire watergangen, volgens bijgevoegd kaartje. Het werk is deze week begonnen en duurt ongeveer zes maanden. Dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt gewerkt met een baggerzuigboot. Deze boot werkt vanaf het water, zodat transport van bagger over de weg niet nodig is. Voor meer informatie of opmerkingen over het baggerwerk kunt u contact opnemen met het waterschap en vragen naar Roland Kastelein, tel. 030 634 58 44.

Werkzaamheden Van Teylingenweg
De brug gelegen in de Van Teylingenweg tussen de huisnummers 114 en 115 is in slechte staat en wordt daarom vervangen. Het afbreken van de oude brug en het plaatsen van de nieuwe brug duurt ongeveer 6 weken. Vanaf dinsdag 12 augustus tot en met vrijdag 19 september 2003 wordt de Van Teylingenweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een ponton. Panden met huisnummer 114 of lager zijn voor voertuigen alleen bereikbaar vanaf de kern Kamerik. De panden met huisnummer 115 of hoger zijn voor voertuigen alleen bereikbaar vanaf de kern Kanis. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Mijzijde. Deze weg loopt parallel aan de Van Teylingenweg aan de overzijde van de Wetering. Daar deze weg vrij smal is, is het omrijden via de ir. Enschedeweg, de N212 en het Oortjespad een goed alternatief. Ondervindt u onoverkomelijke problemen met deze tijdelijke maatregelen, dan kunt u contact opnemen met opzichter André Pouw, telefoon (0348) 434 120.

Nieuwe beschoeiing Hoofdweg
Vanaf maandag 18 augustus wordt de beschoeiing van de Hoofdweg, vanaf het sluisje tot aan de bebouwde kom van Zegveld, vernieuwd. De werkzaamheden zullen naar verwachting 6 weken duren. Het verkeer op de Hoofdweg kan hier enige overlast van ondervinden. De werkzaamheden worden gecoördineerd door Cor van de IJssel, telefoon 428 203.