Ingezonden persbericht


Verschenen:â¤~Het zuiverste water⤮ door drs. Cora Oostendorp.

Op de toptienlijst van gespreksonderwerpen neemt water een steeds hogere plaats in. We hebben te weinig, te veel of het is vervuild. Waterspiegels stijgen en dijken gaan schuiven door droogte. Water, ook de gemiddelde vijverist en aquarist heeft er dagelijks mee te maken.

Daarom heeft drs. Cora Oostendorp op initiatief van het tweemaandelijks verschijnende magazine Vijveren Tuinplezier (www.vijver-en-tuinplezier.nl) een handzaam boekje over dit onderwerp geschreven: ⤮Het zuiverste water⤮. Het verschaft op heldere wijze inzicht in de chemie van aquarium- en vijverwater. Maar wat opgaat voor deze door hobbyisten zelf gebouwde biotopen geldt natuurlijk ook voor het openbare water. Zoals algen bloeien in de vijver of in het aquarium, bloeien zij ook in de sloot. Waardoor dit boekje ook een aanwinst is voor de geïnteresseerde liefhebber van nat en dras.
â¤~Het zuiverste water⤮ gaat vanaf gemakkelijk naar moeilijk. Voorin worden de bekende biologische kringlopen helder behandeld. Achterin staat de chemische informatie. Ook de eerste beginselen van de scheikunde worden daar op een voortreffelijke manier uitgelegd. Zo krijgt iedereen, die in water is geïnteresseerd, de nodige kennis aangereikt.

Titel: â¤~Het zuiverste water⤮,
Auteur: drs. Cora Oostendorp,
ISBN 90-75352-44-1.
Prijs â'¬ 12,95,
Uitgever: Francis Productions, Rotterdam.


---