Rotterdam Airport

Rotterdam Airport wint prestigieuze marketing prijs

PERSBERICHT Rotterdam Airport wint prestigieuze marketing prijs

Rotterdam Airport, 11 september 2003

Tijdens het jaarlijkse luchtvaartcongres "Routes'' waaraan luchthavens uit de gehele wereld deelnemen, is Rotterdam Airport deze week onderscheiden met de prestigieuze "Airport Marketing Award." De eervolle prijs werd verleend voor het totale marketing-, communicatie- en PR-beleid dat door de luchthaven wordt gevoerd. De onderscheiding werd aan de Rotterdamse luchthaven toegekend in de categorie 'regionale luchthavens wereldwijd' (tot 5 miljoen passagiers). Vertegenwoordigers uit de luchtvaartindustrie, zoals luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigfabrikanten maar ook (zaken)reisorganisaties gaven hun stem aan Rotterdam Airport. Uit vijf genomineerden ontvingen naast Rotterdam Airport, nog twee andere luchthavens de eervolle onderscheiding uit handen van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Andrew van Groot Brittannië, te weten Londen City Airport en Edinburg Airport.

De marketing- en communicatiestrategie van Rotterdam Airport kenmerkt zich vooral door openheid, creativiteit en een resultaatgerichte lange termijn visie en strategie. Uitgangspunt voor het gevoerd beleid is dat iedere activiteit binnen de (gelimiteerde) luchthavencapaciteit niet alleen een bijdrage moet leveren aan het bedrijfsresultaat, maar vooral ook toegevoegde waarde moet bieden voor de economische ontwikkeling van (en dus de welvaart in) Zuid-West Nederland. Rotterdam Airport speelt op een zeer strategische en flexibele wijze in op kansen én veranderingen in de markt.

Het beleid ondersteunt bovendien de doelstelling van Rotterdam Airport om de beste regionale luchthaven van Europa te worden. De jury betitelde de werkwijze van Rotterdam Airport als uiterst klantvriendelijk, resultaatgericht en succesvol.

Marketing manager Désirée Breedveld: "Vanzelfsprekend zijn wij zeer trots op deze bijzondere onderscheiding. Het is de waardering van de professionele luchtvaartindustrie voor al hetgeen wij hier dag in dag uit met veel enthousiasme doen, maar vooral ook voor de gedachte en de visie waarop dit doen en laten is gebaseerd." Rotterdam Airport biedt momenteel aan ca. 2000 mensen werkgelegenheid. Naar verwachting zal dit aantal als gevolg van nieuwe activiteiten in de komende jaren tot 5 á 6000 arbeidsplaatsen uitgroeien.

Naast typische zakenvluchten maken steeds meer vakantiereizigers met plezier gebruik van Rotterdam Airport. Rotterdam Airport speelt zodoende een steeds grotere rol voor inkomend (naar Nederland reizend) toerisme, hetgeen positieve economische gevolgen voor de regio heeft.