Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dieren - Doesburgse (16) gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 16-09-2003

Bij een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets op de Doesburgsedijk, nabij de Fraterwaard in Dieren is maandagmiddag een 16-jarig meisje uit Doesburg gewond geraakt. Rond drie uur 's middags reed het slachtoffer op haar bromfiets over de Fraterwaard, komende uit de richting van de Zutphensestraatweg. Op de kruising met de Doesburgsedijk zou zij geen voorrang hebben verleend aan een haar van rechts naderende auto, bestuurd door een 31-jarige man uit Drempt. Bij de daaropvolgende aanrijding raakte de Doesburgse gewond. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar. Over haar toestand is op dit moment niets nader bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse (16) gewond bij verkeersongeval Publicatiedatum: 16-09-2003

Een 16-jarig meisje uit Arnhem is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets op de Rijnkade in haar woonplaats. Het slachtoffer zat rond drie uur als duopassagier achterop een bromfiets, die bestuurd werd door een 18-jarige plaatsgenoot. Tijdens het rijden haalde de bromfietser een personenauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Arnhem, rechts in. De automobilist had de passerende bromfietser kennelijk te laat opgemerkt en stuurde naar rechts om te gaan parkeren. Daarbij kwam het tot een aanrijding, waarbij de duopassagier gewond raakte. Het slachtoffer is met vermoedelijk een dubbel ingeklapte long overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in haar woonplaats. De bromfiets is door de politie meegenomen voor technisch onderzoek, omdat er volgens getuigen sprake zou zijn van het rijden met te hoge snelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Lochemer raakt auto kwijt na roekeloos rijden Publicatiedatum: 16-09-2003

De politie heeft maandagmiddag op de Vosdijk in Arnhem de auto en het rijbewijs afgenomen van een 35-jarige man uit Lochem. De man zou vanaf Dieren diverse verkeersovertredingen hebben gepleegd en zich roekeloos op de weg hebben gedragen en het overige verkeer in gevaar hebben gebracht. Zo zou hij met hogere snelheid hebben gereden dan toegestaan en werd diverse keren door rood gereden. Een agent in een onopvallende politieauto was hiervan getuige en was de man gevolgd. Met hulp van collega's wist de agent de auto op de Vosdijk in Arnhem tot staan te brengen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem/Westervoort - Arnhemmer aangehouden na vernieling Publicatiedatum: 16-09-2003

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de wijk Geitenkamp een 55-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit in een woning in Westervoort. Even voor middernacht werd bij de politie gemeld dat er in Westervoort een ruit van een woning zou zijn vernield en dat de vermoedelijke dader zou zijn weggereden richting Arnhem. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer omstreeks middernacht in de wijk Geitenkamp rijden en hielden de bestuurder aan. De Arnhemmer verzette zich tegen zijn aanhouding door de agenten weg te duwen en hen met geweld te bedreigen. De echtgenote van de verdachte, een 53-jarige vrouw, bemoeide zich met de aanhouding en trachtte haar man te ontzetten. De vrouw werd, evenals haar echtgenoot, alsnog aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten. De 55-jarige verdachte bleek ook nog onder invloed van alcohol te hebben gereden met een promillage van 0,54 (ongeveer een keer de toegestane hoeveelheid) en kreeg hiervoor afzonderlijk een boete. Een familiekwestie zou aanleiding zijn geweest tot het vernielen van de ruit in de woning van het Westervoortse gezin. Een 44-jarige vrouw uit Westervoort deed later aangifte bij de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - automobilisten slaags bij verkeersruzie Publicatiedatum: 16-09-2003

Twee automobilisten zijn maandagochtend met elkaar slaags geraakt na een verkeersruzie op de Eimerssingel-West in Arnhem. De beide automobilisten, een 28-jarige man uit Heteren en een 44-jarige Arnhemmer, botsten nabij de kruising van de Orionsingel bijna op elkaar toen de Arnhemmer geen voorrang verleend zou hebben. Na aanvankelijk over en weer naar elkaar geclaxonneerd en gebaard te hebben ontaardde de ruzie in een handgemeen waarbij over en weer geslagen zou zijn. Toen de Arnhemmer de Heterenaar vervolgend dreigde dood te schieten vluchtte te Heterenaar weg, maar werd vervolgens later weer door de Arnhemmer klemgereden nabij de Pleijweg. Gewaarschuwde agenten hielden het tweetal vervolgens aan. Beide mannen zijn later na verhoor heengezonden. Omdat er over en weer geslagen was en beiden hierin hun aandeel hadden bekend werd afgezien van het doen van aangifte. Er is door de politie geen proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden