Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging in lijnbus Publicatiedatum: 16-09-2003

Op het Willemsplein in Arnhem is maandagavond een 29-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van ondermeer bedreiging van buspersoneel in een lijnbus. Controleurs van het vervoersbedrijf spraken de Arnhemmer aan omdat hij zich in de bus misdragen zou hebben. Daarbij zou hij bedreigingen hebben geuit aan het adres van de controleurs. Toen zij de man vervolgens wilden aanhouden ontstond er een schermutseling, waarbij de man door het personeel overmeesterd kon worden. Hij is vervolgens aan de politie overgedragen en voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging met nepwapen Publicatiedatum: 16-09-2003

Een 21-jarige Arnhemmer is maandagmiddag door de politie op een parkeerplaats aan de Kronenburgsingel in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit. De Arnhemmer zou eerder zijn 19-jarige ex-vriendin hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De 19-jarige deed hiervan aangifte. De Arnhemmer werd vervolgens later op straat aangetroffen. Hij bleek in het bezit te zijn van een zogenoemd balletjespistool, dat als verboden wapen wordt aangemerkt. Dergelijke wapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden. In de woning van de Arnhemmer trof de politie later nog enkele messen aan waarvan het bezit bij wet verboden is. Ook werden nog een alarmpistool, een luchtdrukwapen en diverse bijbehorende patronen aangetroffen. Alle wapens en munitie werden in beslag genomen. De aangehouden Arnhemmer is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - drugs aangetroffen na melding inbraak Publicatiedatum: 16-09-2003

De politie heeft na een melding van een inbraak in een woning aan de rand van Oosterbeek een flinke hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De bewoner van het pand, een 40-jarige Oosterbeker, meldde in de namiddag dat er in zijn woning was ingebroken, waarop enkele agenten op onderzoek uit gingen. Bij de inbraak bleek sprake van diefstal van een hoeveelheid henneptoppen. In de woning troffen de agenten nog enkele duizenden joints, en meerdere kilo's al dan niet bewerkte softdrugs aan. De hele partij werd in beslag genomen. Tegen de Oosterbeker is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede; opnieuw veelplegende fietsendieven aangehouden Publicatiedatum: 16-09-2003

Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 12, 13 en 14 september aangehouden, omdat hij een fiets gestolen had. Dit zou zijn gebeurd op achtereenvolgens de Diedenweg, Arnhemseweg en de Tooroplaan. De feiten bekend hij. De man is door Justitie gedagvaard, hij hoefde niet te worden voorgeleid. De feiten heeft hij bekend.

Dat geldt ook voor de aanhouding van een 30-jarige Edenaar op 25 augustus. Ook hij is al menigmaal door de politie aangehouden. Nog op 10 september is hierover een persbericht uitgebracht. Ook nu weer wordt de man een reeks van 15 fietsdiefstallen verweten. Op basis van zijn signalement en informatie van getuigen gaat de politie er van uit dat hij deze feiten gepleegd heeft. De man bekent slechts één feit, namelijk van de gestolen fiets die bij aanhouding nog in zijn bezit is. Deze zou zijn ontvreemd vanaf de Papekoplaan. De man zou de fietsen gestolen hebben in de periode 9 juni tot en met 25 augustus.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221