CDA

16-09-03

1e reactie CDA-fractie op Troonrede: "Troonrede met visie" De CDA-fractie is blij met de Troonrede. Het is een troonrede met visie. Het zijn lastige tijden. Pappen en nathouden werkt niet meer en een structurele aanpak is noodzakelijk."

"Een structurele aanpak die investeert in mensen en die de overheid verbetert. De plannen van het kabinet bieden dat perspectief. Een renovatie die Nederland klaarstoomt voor de toekomst aldus fractievoorzitter Maxime Verhagen.

Hij is te spreken over de Miljoenennota die is gepresenteerd. Het kabinet is er ondanks de zorgelijke economische situatie in geslaagd een pakket te presenteren waarbij de noodzaak tot bezuinigingen samengaat met het moderniseren van de overheid en het oplossen van structurele problemen. De kabinetsplannen stralen een daadkrachtige aanpak uit. Een beleid waarmee we de concurrentiepositie van ons land kunnen verbeteren, de problemen in gezondheidszorg, onderwijs, integratie en veiligheid fundamenteel kunnen aanpakken en waarmee we ons op de toekomst voorbereiden. Kortom, een beleid met perspectief op herstel.

Ook is de CDA-fractie is tevreden over de aandacht van het kabinet voor de minima en ouderen in deze moeilijke tijden. Ondanks dat iedereen moet inleveren, gaan deze groepen er het minst op achteruit. Daarnaast komt de solidariteit in de voorstellen tot uiting in de compensatie van de gestegen kosten voor de meest kwetsbaren en de gerichte lastenverlichting voor ouderen en kinderen. De CDA-fractie is dan ook blij met de extra compensatie voor chronisch zieken en gehandicapten met de laagste inkomens.