Ingezonden persbericht


t.b.v. de redactie internet

Persbericht

Amsterdam, 16 september 2003

DDS abonnees kunnen online diskruimte uitbreiden

Internetserviceprovider DDS biedt haar abonnees vanaf vandaag de mogelijkheid om extra diskruimte bij te bestellen. Standaard biedt DDS al 40 MB. Deze ruimte voor online dataopslag kan nu worden uitgebreid in stappen van 50 MB. Een jaar lang 50 MB extra gaat euro 18,- kosten (euro 1,50 per maand). Ook is het mogelijk om voor een kortere tijd extra ruimte te nemen. De gebruiker bepaalt zelf hoe deze beschikbare ruimte verdeeld wordt over functies als mail, homepage en 'webfolders'.

DDS voorziet een groeiende vraag naar online dataopslag.


- Tijdens de vakantieperiode is wereldwijd gebleken dat emailboxen van internetgebruikers vaak vol raken waardoor email niet meer kan worden ontvangen. Ook steeds meer mensen maken gebruik van het Imap protocol en willen een e-mail archief op de server kunnen laten staan.


- Naast de opslag voor e-mail wordt online diskruimte bovendien in toenemende mate gebruikt voor het opslaan van bestanden en het delen van bestanden. De online harddisk van DDS biedt ondersteuning van webfolders (webdav). De abonnee kan bestanden tussen de eigen harddisk en online harddisk heen en weer slepen. Ook kunnen standaard softwareprogramma's (Word, Excel etc) worden gebruikt om bestanden op de online harddisk te openen, te bewerken en na een bewerking weer online te bewaren in de webfolder. Ook biedt DDS de mogelijkheid om bestanden te delen met vrienden.

Webadressen:

http://www.dds.nl
http://www.dds.nl/basis/diskruimte.php

Meer informatie:

J. Flint , e-mail: secretariaat@dds.nl , tel: 020-6257493