Ingezonden persbericht

Persbericht

PEOPLESOFT NEEMT WEBMETHODS INTEGRATIEPLATFORM ALS OEM OP IN APPCONNECT

PeopleSoft en webMethods breiden bestaande samenwerking uit om extra integratiemogelijkheden aan klanten te bieden

AMSTERDAM en FAIRFAX, Va. - 16 september 2003 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware voor Global Business VisibilityTM, maakt vandaag bekend dat PeopleSoft en webMethods samenwerken om het webMethods Integratieplatform op te nemen in het AppConnect Business Integration Platform van PeopleSoft. Deze uitbreiding stelt klanten in staat om bedrijfskritieke systemen te integreren en bedrijfsprocessen in real-time te analyseren, terwijl de tijd, inspanningen en kosten gemoeid met de implementatie van bedrijfsbrede integratieoplossingen worden verminderd. De samenwerking strekt zich uit van gemeenschappelijke technische ontwikkeling en het creëren van vraag tot gezamenlijke verkoopinspanningen en wereldwijd geïntegreerde ondersteuning voor klanten.

"De combinatie van PeopleSoft's AppConnect en het webMethods Integratieplatform kan als de basis dienen voor onze Enterprise One klanten," zegt Ram Gupta, executive vice president products & technology bij PeopleSoft. "Door de toevoeging van het webMethods Integratieplatform kunnen onze klanten AppConnect gebruiken om bedrijfsbrede toepassingen en processen te integreren tegen een fractie van de kosten van traditionele integratiemethoden."

"PeopleSoft ziet duidelijk de toegevoegde waarde van de rol die webMethods kan spelen als onderdeel van haar algemene integratiestrategie," zegt Richard Dobber, managing director bij webMethods. "De combinatie van webMethods en PeopleSoft geeft klanten een nieuw instrument om bedrijfsprocessen te optimaliseren en de structurele IT kosten te verlagen.

Over PeopleSoft's AppConnect

AppConnect van PeopleSoft bestaat uit het Enterprise Portal, de Integration Broker en het Enterprise Warehouse. Door de "open technologie" benadering van PeopleSoft kunnen klanten een beter rendement halen op bestaande investeringen in bedrijfsapplicaties en IT-systemen. De AppConnect-oplossing zal worden uitgebreid met de integratie-expertise van webMethods, zodat afnemers bedrijfskritische applicaties ook kunnen integreren met afnemers en leveranciers.

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende onafhankelijke aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van 'Enterprise Webservices'. webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne bedrijfsprocessen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. De onderneming heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 950 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Ahold, Organon, Casema, Sonofon, Norfolkline, IKEA, Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, Atos KPMG Consulting, Bearingpoint, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, SAP AG and Siebel Systems.