Provincie Flevoland



Grootschalig verkeersonderzoek in Flevoland en op de Afsluitdijk


- Dit is een gezamenlijk persbericht van Rijkswaterstaat directie IJsselmeergebied en de provincie Flevoland -

De provincie Flevoland en Rijkswaterstaat directie IJsselmeergebied houden op 16 en 23 september een grootschalig verkeersonderzoek op de wegen in Flevoland en op de Afsluitdijk. Met de resultaten willen de partijen een beter inzicht krijgen in het reisgedrag van de automobilisten. Dat is nodig om inzicht te krijgen in de
verkeersproblemen in en rondom Flevoland.

Het onderzoek zal op twee dinsdagen in september plaatsvinden. Bij alle polderingangen, op de Ketelbrug, de Afsluitdijk en bij Dronten zal het verkeer worden geteld en worden de kentekens van de langskomende autos waargenomen. Vervolgens worden uit het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer de adressen opgevraagd die bij deze kentekens horen. Deze automobilisten krijgen na enkele dagen een enquêteformulier thuisgestuurd met het verzoek om deze in te vullen en te retourneren. Er zullen ruim 50.000 enquêtes worden verspreid.

Met nadruk wordt erop gewezen dat de kentekens uitsluitend voor dit onderzoek worden geregistreerd en niet voor andere doeleinden mogen en zullen worden gebruikt. De enquêteformulieren worden volledig anoniem behandeld en na beëindiging van het onderzoek vernietigd. De medewerking van de weggebruikers om deel te nemen aan dit onderzoek is van groot belang.

De gemeenten Almere, Dronten en Lelystad, de provincies Gelderland en Noord-Holland en de Rijkswaterstaat directie Noord Nederland ondersteunen dit onderzoek.