Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking Bouwstoffenbesluit / Ministeriële Vrijstellingsregeling Grondverzet:

Concept-nota Actief beheer van bodem en reststoffen in de regio Rijnmond

Doel van het Bouwstoffenbesluit is te voorkomen dat het toepassen van bouwstoffen (inclusief grond) in nieuw aan te leggen werken leidt tot bodemverontreiniging. Het Bouwstoffenbesluit onderscheidt verschillende categorieën bouwstoffen. De concept-nota Actief beheer van bodem en reststoffen in de regio Rijnmond bevat beleid over hoe er bij de gemeente Capelle aan den IJssel met het Bouwstoffenbesluit zal worden omgesprongen. Zo bevat de nota onder andere beleid over be- en/of verwerking en/of (her)gebruik van grond, bagger en overige (steenachtige) bouwstoffen. Bij (her)gebruik van grond kan de Ministeriële Vrijstellingsregeling Grondverzet van toepassing zijn. Dit is het geval als de grond weer bodem wordt. Voorwaarde hierbij is wel dat de grond alleen mag worden hergebruikt op een bodem van vergelijkbare kwaliteit. Om dit te kunnen beoordelen zal voor het Rijnmondgebied een Bodemkwaliteitskaart worden opgesteld. Voor het grondgebied van de gemeente Capelle aan den IJssel is deze kaart nog in de maak en nog niet vastgesteld.

Inzage
De concept-nota Actief beheer van bodem en reststoffen in de regio Rijnmond en de overige van belang zijnde stukken liggen van donderdag 18 september 2003 tot en met woensdag 15 oktober 2003 op werkdagen van 8.00 uur tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum (zie wegwijzer) in het gemeentehuis.

Bij het Informatiecentrum kunt u ook een folder afhalen met beknopte informatie over het Bouwstoffenbesluit en de Ministeriële Vrijstellingsregeling Grondverzet.

Bedenkingen
Belanghebbenden kunnen tegen de concept-nota Actief beheer van bodem en reststoffen in de regio Rijnmond tot 16 oktober 2003 schriftelijk of mondeling bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders, unit Handhaving en Vergunningen, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De indiener van een bedenking kan (bij indiening) verzoeken om zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het inbrengen van mondelinge bedenkingen of een verzoek om een gedachtewisseling kunt u contact opnemen met de unit Handhaving en Vergunningen, de heer B. van Driel, telefoon 010-2848663.