Gemeente Someren



* Respect voor kinderen in het verkeer

* Ook ouders hebben invloed op veiligheid

Campagne: Wij gaan weer naar school
afbeelding scholier op een springstok Ook ouders hebben invloed op veiligheid

Uw kind gaat zelfstandig naar school. Misschien maakt u zich dan zorgen om de veiligheid onderweg. Zeker na de vakantieperiode is dat begrijpelijk. U ziet uw kind immers overgeleverd aan de (on)oplettendheid van de overige verkeersdeelnemers.

Veel automobilisten moeten weer wennen aan schoolgaande kinderen in het verkeer. Bovendien is uw kind zelf ook nog vol van de vakantie. Moet het ook weer wennen aan druk verkeer. En reageert het soms wat langzamer en onvoorspelbaarder.

Uw rol
De veiligheid van uw kind is niet volkomen afhankelijk van de andere verkeersdeelnemers. Ouders kunnen zelf namelijk ook een belangrijke rol vervullen. U kunt uw kind voorbereiden op de risicos die het loopt op de weg van huis naar school. Hoe? Door de volgende dingen eens te overwegen:

* Leer uw kind de elementaire verkeersregels.
* Verken samen met uw kind de route van en naar (een nieuwe) school.
* Zorg voor een goede fiets. Voer samen met uw kind een fietscontrole uit. De 3VO-folder, bevat handige tips. Op te vragen bij het 3VO infocentrum, tel. 035-5248800.

* Uw kind leert het meest van u. Geef daarom het goede voorbeeld als u samen gaat fietsen!

* Zorg voor reflectie op de kleding van uw kind. Er zijn handige reflecterende strips die u op de kleding kunt bevestigen.

Doe mee
U kunt dus actief meewerken aan de veiligheid van uw kinderen. Ga samen aan de slag! Wilt u meer informatie over de campagne De scholen zijn weer begonnen? Bezoek dan de website:
www.3vo.nl/descholenzijnweerbegonnen

Natuurlijk kunt u met uw vragen terecht bij het 3VO Infocentrum, tel. 035-5248800 of e-mail: info@3VO.nl