Gemeente Emmen

Persbericht: Zuidenveldtentoonstelling 2004 in Schoonebeek

15 september 2003

Persuitnodiging

Langs deze weg nodigen wij u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van het comité dat de Zuidenveldtentoonstelling 2004 organiseert. De installatie geschiedt door burgemeester C. Bijl in het sociaal cultureel centrum (voorheen districtkantoor), Kerkeind 1, in Schoonebeek. De installatie vindt plaats op dinsdag 16 september om 19.00 uur.

In de plaats waar de tentoonstelling wordt gehouden is een plaatselijk comité werkzaam dat alle activiteiten regelt, onder meer de optocht aan het begin van de festiviteiten. De juridische vorm is meestal een stichting. In Schoonebeek heet die stichting Stichting Zuidenveld Schoonebeek. Na de installatie zal de stichting met haar werkzaamheden aanvangen en globaal bekend maken wat voor programma men voor ogen heeft.

De tentoonstelling wordt mede georganiseerd door de Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld. Het bestuur van de vereniging is ook aanwezig bij de installatie. De vereniging neemt als vanouds de organisatie op zich van het concours-hippique en de veekeuringen.

Vóór de gemeentelijke herindeling per 1 januari 1998, werd volgens een vast rouleerschema, om de twee jaren de Zuidenveldtentoonstelling in een van de voormalige acht gemeenten (in het gebied) gehouden. Destijds is besloten dit schema aan te houden waardoor in 2004 de tentoonstelling in Schoonebeek plaats vindt en in 2006 op het gebied van de voormalige gemeente Emmen.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen