Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


16 september 2003



Elburg- Vernieling auto


Op maandag 15 augustus deed een 27-jarige man uit Elburg aangifte van vernieling van een auto. De auto stond geparkeerd aan de Doelenlaan in Elburg. De vernieling moet zijn gepleegd in het weekend van 12 tot en met 15 september. De auto is bekrast en er is vet over de voorruit gegooid. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Nunspeet- Verkeersongeval met letsel


Op maandagochtend 15 september kwam er een melding binnen over een verkeersongeval met letsel aan de Harderwijkerweg in Nunspeet. Ter plekke bleek het te gaan over een eenzijdig ongeval met een bromfiets. Een 16-jarige jongen uit Hulshorst reed over de Harderwijkerweg richting Nunspeet centrum. Achterop zat een 17-jarige jongen uit Nunpeet. Bij een drempel ter hoogte van de Winckelweg kreeg de 17-jarige jongen zijn voet tussen de spaken van de bromfiets. Hierdoor liep de jongen een diepe vleeswond aan zijn voet op. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.



Putten- Verkeersongeval met letsel


Op maandagmiddag 15 september kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel. Ter plekke bleek het te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto's. Het volgende was gebeurd: Een 41-jarige man uit Scherpenzeel reed over de Knapzaksteeg in Putten. Hij wilde bij de kruising met de Roosendaalseweg rechtdoor rijden. Een 26-jarige man uit Putten reed over de Roosendaalseweg in Putten. De Scherpenzeler verleende geen voorrang aan de Puttenaar, waarbij er een aanrijding ontstond. Het voertuig van de 26-jarige Puttenaar spinde en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De 41-jarige Scherpenzeler kwam in een weiland tot stilstand en zat bekneld in zijn auto. Leden van de brandweer en ambulance hebben de man uit zijn benarde positie bevrijdt. De man is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De Puttenaar en zijn passagiers; zijn vrouw en hun 7,5 maand oude baby hebben geen letsel overgehouden aan de aanrijding.



Wezep- Snelheidscontrole


Op maandag 15 september heeft de politie van 13.30 tot 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Stationsweg in Wezep. In totaal zijn 835 auto's gepasseerd, waarvan er 117 de maximaal toegestane snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 111 km. per uur.



Ermelo- Diefstal uit auto


Een 32-jarige man uit Ermelo deed maandagmorgen 15 september aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Paul Krugerweg in Ermelo. De diefstal is gepleegd op zondag 14 september tussen 00.45 uur en 13.00 uur. De daders zijn de auto binnen gekomen door een raam te forceren. Uit de auto zijn een autoradio/cd-speler en een bril ontvreemd.
De politie op de NW Veluwe voert sinds juni van dit jaar een actie tegen het laten liggen van waardevolle goederen in geparkeerde auto's .
Onder het motto "Niets er in . Niets er uit" bevestigt de politie flyers achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's, om zo de automobilisten te bewegen geen waardevolle goederen in hun auto achter te laten...


Doornspijk- Diefstal goederen

Op maandagavond 15 september deed een 60-jarige man uit Doornspijk aangifte van diefstal van goederen uit een bedrijf aan de Oude Kerkweg in Doornspijk. De diefstal is gepleegd op maandag 15 september tussen 17.00 uur en 18.15 uur. De daders hebben shag, sigaretten en een sleutel ontvreemd. Hoe de daders de ruimte precies zijn binnen gekomen is nog niet bekend. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top




038-375 10 50
---- --