NEDERLANDS POLITIE INSTITUUT

NPI: reactie politie op rijksbegroting

Het Kabinet Balkende II zet het ingezette veiligheidsbeleid met kracht door. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde Rijksbegroting. De politiesterkte wordt tot 2006 met 4000 agenten uitgebreid, de veelplegers worden hard aangepakt en het kabinet neemt maatregelen om de opgelegde bureaucratie bij de politie terug te dringen. Het Korpsbeheerdersberaad en de Raad van Hoofdcommissarissen nemen met instemming kennis van de voorgenomen plannen.

Uit de Rijksbegroting blijkt ook, dat het kabinet ondanks de economisch zware tijden, het onderste uit de kan haalt om de veiligheidsketen extra financiële middelen ter beschikking te stellen. Er zijn nog wel zorgen over de financiering van de ICT-projecten bij de politie. De ministers van BZK en Justitie hebben echter toegezegd dat daarover op korte termijn nog overleg wordt gevoerd.

De politiekorpsen zullen op korte termijn regionale convenanten tekenen waarin de voorgenomen beleidsprioriteiten zijn vastgelegd en per korps afspraken zijn gemaakt over de te behalen doelstellingen in 2006.

Noot redactie (