STICHTING ROKERSBELANGEN

Rokers in actie tegen plannen Kabinet

Morgen maakt het Kabinet tijdens Prinsjesdag officieel bekend dat de accijnzen op tabak wederom fors zullen stijgen. Een idiote maatregel volgens de Stichting Rokersbelangen (SRB). Door de accijnsverhoging zal de prijs van een pakje sigaretten ongeveer 20% hoger worden. De accijnsverhoging is een middel om via de portemonnee van de roker het gat in de begroting te dichten, het Kabinet denkt met deze maatregel namelijk zo'n 500 miljoen Euro extra op te halen. Bestuurslid van de SRB, Ton Wurtz: 'Wie zegt me dat dit geld niet gebruikt zal worden om anti-rook clubs van subsidie te voorzien?' Rokers zijn het zat om als melkkoe van de overheid te worden gebruikt en zullen zich met alle macht verzetten tegen de accijnsverhoging.

Morgen zal minister Zalm om 15uur de begrotingen aanbieden aan de Tweede Kamer, vanaf dat moment zal via de website van de SRB (www.rokersbelangen.nl) de mogelijkheid bestaan om protest tegen de accijnsverhoging naar de Tweede Kamer te mailen. Zij hebben namelijk nog de mogelijkheid om de plannen van het Kabinet te dwarsbomen. Om de protestactie te stimuleren zal de SRB op Prinsjesdag protestkaarten uitdelen aan het publiek dat staat te wachten op de Gouden Koets.

Stichting Rokersbelangen
De Stichting Rokers Belangen is een consumentenorganisatie die sinds 1993 actief opkomt voor de rechten en belangen van de volwassen roker en die zich sterk maakt voor een samenleving waarin tolerantie en wederzijds begrip tussen rokers en niet-rokers bestaat.

Noot voor de redactie,