Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
16 september 2003 p112

---

Aaron Betsky trekt zich terug uit jury Plein 1944

Auteur en architectuur- en designcriticis Aaron Betsky heeft zich teruggetrokken uit de jury voor Plein 1944. Betsky is tevens directeur van het Nederlands Architectuurinstituut(NAi). Bij de briefing voorafgaand aan de presentatie van de plannen werd duidelijk dat drie van de vier indieners banden hebben met het NAI. Om de mogelijke schijn van belangenverstrengeling te vermijden heeft Betsky besloten zich uit de jury terug te trekken.

De tijd was te kort om zijn plaats nog door iemand anders te laten invullen. De jury bestaat nu uit vijf personen. Naast voorzitter Jo Coenen bestaat de jury uit Fons Asselbergs, directeur van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, programmamaker en Nijmegenaar Fons de Poel, landschapsarchitect Adriaan Geuze en architectuur- en stedenbouwjournalist Tracy Metz. De jury beoordeelt de acht plannen die zijn ingediend op het stedenbouwkundig planconcept, de architectonische uitwerking, het planologische programma, de overtuigingskracht van het ontwerp en de omgang met cultuurhistorische waarden.

Het college van burgemeester en wethouders zal volgende maand een keuze maken voor twee van de acht plannen (een voor- en na-oorlogse variant). Hierbij baseren ze zich op het oordeel van de jury en op het advies van een commissie die de plannen beoordeelt op uitvoerbaarheid. Daarnaast krijgt het college alle reacties die zijn binnengekomen via de site en bij het Open Huis. Hier zijn de plannen nog de hele maand september te zien. De twee overgebleven plannen zullen begin 2004 in een meningspeiling worden voorgelegd aan de Nijmeegse bevolking.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht