EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Rijksbegroting biedt weer hoop voor Midden-Delfland

Het ziet er naar uit dat met het nieuwe Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport de aanleg van de A4 Midden Delfland nu eindelijk serieus gaat worden. Maar EVO waarschuwt voor te veel optimisme. Er is namelijk maar 265 miljoen euro beschikbaar en er is minimaal 300 miljoen euro nodig.

De A4 Midden Delfland is de ontbrekende schakel in de A4, tussen Delft en Schiedam. Het is hard nodig dat deze schakel aangelegd wordt, omdat dit de files vermindert op de A13 en de A20. Ook wordt hiermee het aantal onnodig gereden kilometers verminderd. Nu moet verkeer dat vanuit Amsterdam richting Antwerpen rijdt een lus maken via de A13 en de A20 om vervolgens weer op de A4 uit te komen.

EVO betreurt het dat de capaciteitsuitbreiding op de A12 tussen Gouda en Den Haag nog zo lang op zich laat wachten. De oorzaak hiervan is dat de procedures hiervoor pas in 2005 gereed zijn. Pas na 2008 zal de capaciteit zijn uitgebreid. EVO vindt dat de procedures versneld moeten worden en er al in 2006 een capaciteitsvergroting gerealiseerd moet zijn.

De gunstige vooruitzichten voor verkeer op de A15 van de Maasvlakte naar het Vaanplein zijn gesneuveld. De geplande uitbreiding van rijstroken is met twee jaar uitgesteld. Pas na 2015 is de uitbreiding gepland.