Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 16-09-2003
Persberichten dinsdagmiddag 16 september 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127

Getuigen gezocht mogelijke dierenmishandeling
EMMEN - Een 30-jarige vrouw uit Emmen heeft aangifte gedaan van mishandeling van haar poes. Op zaterdag 1 september kwam de poes s avonds niet thuis. De dag erna zag zij de poes op de trap liggen, hevig onder het bloed doordat het dier een wond had van de schouderbladen tot aan de staart. De dierenarts heeft diezelfde dag het beestje nog geopereerd, maar dat mocht niet meer baten. Volgens de dierenarts is het letsel vermoedelijk ontstaan doordat het dier met een zwaar voorwerp is geslagen. De politie vraagt getuigen van deze mogelijke dierenmishandeling, die plaatsvond in de wijk Rietlanden omgeving Torenvalk - contact op te nemen. Wellicht zijn er eveneens mensen die een soortgelijk voorval met hun huisdier hebben meegemaakt. U kunt bellen met de politie via 0900-8844.

Drie autos botsen op elkaar op A28

DE PUNT Een 41-jarige automobilist uit Assen botste dinsdagmorgen op de A28 ter hoogte van De Punt rond 7.45 uur op een 46-jarige automobilist uit Havelte. De eerstgenoemde kwam vanuit Assen en reed richting Groningen. Vanwege het verkeer voor hem, was hij genoodzaakt te remmen en botste daarbij op de man uit Havelte. Daar achterop botste vervolgens een 35-jarige inwoner van Assen. De auto van de 41-jarige bestuurder was total loss. De overige autos raakten beschadigd aan voor- en achterzijde. Het is nog onbekend welk letsel de bestuurders hebben opgelopen.

Automobilist rijdt fietser aan
EMMEN Een 41-jarige automobilist uit Emmen botste dinsdagmorgen omstreeks 8.15 uur op de kruising Statenweg en Dingspellaan tegen een 16-jarige fietser uit Emmen. De automobilist reed het kruispunt op en verleende daarbij geen voorrang aan het meisje. De man negeerde een verkeersteken. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd onder meer een lichte hersenschudding en een schaafplek op haar elleboog geconstateerd.

Personenautos in botsing
HOOGEVEEN Een 33-jarige automobiliste uit Hoogeveen botste dinsdagmorgen aan de Korenstraat op een 45-jarige automobiliste uit dezelfde woonplaats. De 33-jarige reed in de richting van de Sikkel, maar kwam in de bocht teveel op de linker weghelft en botste daardoor op haar tegenligger. Beiden zijn met onder meer nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal uit bedrijven
EEN Tussen maandagmiddag 16.30 uur en dinsdagmorgen 6.15 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Amerika. Uit het pand is onder meer een geldbedrag en computerapparatuur ontvreemd. De dader is binnengekomen door een ruit te vernielen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan bij de politie.
EMMEN De politie kreeg dinsdagmorgen de melding dat er was ingebroken in een winkel aan de Alerderbrink. Uit de winkel is onder meer tabakswaar, telefoonkaarten en erotische lektuur meegenomen. De daders zijn via het dak binnengekomen. Een 28-jarige man deed namens het bedrijf aangifte.