Politie Zaanstreek-waterland



16:35 15-SEP-03
loc.: ZAANDAM, WESTZANERDIJK

Schuur in brand

De 12-jarige zoon des huizes was in de schuur een vloeitje aan het verbranden. Hij stootte op
een gegeven moment een jerrycan met benzine om en liet van schrik brandende vloeitje op de
grond vallen met als gevolg dat de benzine vlam vatte. De jongen kon nog net over de brandende benzine heen springen en vluchtte naar buiten.
Brandweer (met een voertuig) wist met weinig water de brand wist te blussen.
Flinke schade aan schuur en inboedel.

---


18:41 15-SEP-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, VERZETSTRAAT

Graffitispuiter aangehouden


Naar aanleiding van een melding dat een burger een graffitispuiter had aangehouden hebben rapp's een onderzoek ingesteld.


De man bleek de verdachte (een 23-jarige Zaandammer) vast te hebben, daar deze had getracht te vluchten. Verdachte overgedragen aan rapp's en overgebracht naar het bureau.

Bij fouillering bleek de verdachte een etui met verdovende middelen bij zich te hebben. Er werden o.a. amfetamine en pillen aangetroffen. Deze goederen, alsmede een spuitbus, in beslaggenomen.
Zaak in onderzoek.

---


19:12 15-SEP-03
loc.: KWADIJK, KWADIJK

Twee gewonden bij ongeval

Een 16-jarige bromfietser uit Purmerend trok een 15-jarige fietser uit Kwadijk voort. Door onbekende oorzaak kwam de fietser ten val. Ook de bromfietser viel en viel tegen een auto aan die werd bestuurd door een 38-jarige man uit Kwadijk.
De fietser liep schaafwonden aan zijn arm op en de bromfietser werd met armletsel opgenomen in het Waterlandziekenhuis.

---


08:07 16-SEP-03
loc.: ZAANDAM, PINASSTRAAT en ZAANDAM, NOORDERVEN
Scholen doelwit van inbrekers
In de school de Windroos (Pinasstraat) werd ingebroken, nadat een raam was opengemaakt. Uit de school werden drie computermeubelen, drie toetsenborden, drie beeldschermen en drie computers weggenomen. Van de school De Gouw (Noorderven) werd een raam vernield. Hier verdwenen een portable telefoon, een digitale camera, een computer kast en een cd-speler.

---


08:43 16-SEP-03
loc.: PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Inbraak in kapperszaak

Afgelopen nacht werd er een geldbedrag weggenomen, nadat onbekenden zich de toegang hadden verschaft door het slot van de voordeur te vernielen.

---


08:48 16-SEP-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244

Nekletsel na aanrijding in dichte mist

Een 41-jarige man uit Krommenie reed in zijn personenauto in zeer dichte mist in de richting van Purmerend. Hij merkte te laat op dat er een file stond en botste achterop de auto van een 38-jarige vrouw uit De Rijp. Haar auto schoof door tegen haar voorganger en die auto weer op zijn beurt tegen zijn voorganger. Totaal vier auto's raakten beschadigd. De vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

---


12:30 16-SEP-03
loc.: WORMERVEER, KERKSTRAAT

Gordelcontrole

Rapp's hebben tussen 10:30 uur en 11:30 uur gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel.
Resultaat: 10 p.v.'s.

---



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-160903


08:00-11:30 15-SEPT-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Snelheidscontroles

Maandag werden op diverse ongevalgevoelige wegen in de Zaanstreek snelheidscontroles gehouden. Bestuurders op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (80 km per uur) in Assendelft, de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Wormerveer en de Kepplerstraat (50 km per uur) in Zaandam werden gecontroleerd. Het grootste aandeel hardrijders was op de Kepplerstraat te vinden; negen procent van alle bestuurders reed te hard en er werd een hoogste snelheid gemeten van 78 km per uur. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen hadden slechts enkele voertuigen een te hoge snelheid, het overtredingspercentage bedroeg 0,3%. De hoogste snelheid bedroeg 106 km per uur. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum overschreed vijf procent van alle passanten de snelheidslimiet. Eén automobilist reed 35 km per uur te hard. De regelmatige terugkerende controles moeten het aantal hardrijders terugbrengen en daarmee de verkeersveiligheid vergroten.

20:50 15-SEPT-03
ASSENDELFT, COMMUNICATIEWEG OOST

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 48-jarige automobilist uit Assendelft werd maandagavond op de communicatieweg Oost in zijn woonplaats aangehouden. De man had ruim drie keer de limiet overschreden (700 ugl) en moest zijn rijbewijs inleveren.

02:00 16-SEPT-03
WATERGANG, JAAGWEG

Te diep in het glaasje gekeken

Op de Jaagweg in Watergang werd dinsdagochtend vroeg een 39-jarige bestuurder uit Purmerend aangehouden. De man zat met een flinke slok op achter het stuur van zijn auto. Hij had bijna tweeëneenhalf keer zoveel drank op (515 ugl) als toegestaan. De man ontving een boete, een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.


Morgenavond in het verkeersblok van Ter Plaatse: gedragscode motorrijders



Vorige week heeft het Verkeershandhavingsteam in samenwerking met het televisieprogramma Ter Plaatse van TV Noord-Holland een item gemaakt over de gedragscode voor motorrijders en automobilisten in de file. Het langzaam tussendoor rijden in een stilstaande of langzaam rijdende file is voor de motor toegestaan, mits het overige verkeer niet in gevaar wordt gebracht. De gedragscode is bedoeld om zowel automobilisten als motorrijders rekening met elkaar te laten houden in filesituaties. Dit om ongelukken te voorkomen.


---



---- --