Lijst Pim Fortuyn


datum: 16 september 2003

PERSBERICHT

LPF: Kabinet mist leiderschap

De Miljoenennota ontbeert leiderschap, vat de koe niet bij horens en heeft geen oog voor de onderlinge samenhang van maatschappelijke problemen. Met loonmatiging alleen hoe nodig ook - komen we er niet. Met loonmatiging voorkom je niet dat supermarkten wegtrekken uit de grote steden. Er zit een grote rem op onze economie, een rem van 31 miljard euro. Dat bedrag is als volgt opgebouwd: het verkeersinfarct veroorzaakt een schade van 14 miljard volgens berekeningen van de vervoersorganisaties TLN, EVO en KNV. De criminaliteit kost het bedrijfsleven 4 miljard, nog afgezien van de immateriële schade en de gevolgen voor het vestigingsklimaat. De administratieve lasten en de bureaucratie kosten 13 miljard, zo heeft Actal berekend.

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) bepleit investeringen in de Tweede Maasvlakte, waardoor de vrijkomende haventerreinen in de Rotterdamse binnenstad kunnen worden gebruikt voor de huisvesting van de middenklasse. Een creatieve oplossing om de balans tussen allochtoon en autochtoon in de stad te bewaren.

De LPF is tegen de beperking van de hypotheekrenteaftrek, omdat de economie daardoor schade lijdt en starters moeilijker aan een woning komen. Extra geld kan ook worden gevonden door gaswinning in de Waddenzee. Het kwartje van Kok mag niet worden gebruikt voor het financieringstekort, maar moet in de versnelde aanleg van wegen worden gestoken. De regering moet de toestroom door uithuwelijking en gezinsvorming van meer dan 30.000 allochtonen per jaar beperken door het stellen van leeftijdgrens en inkomenseis.

De regering dient zich grote zorgen te maken over het toegeeflijke Nederlandse imago in het buitenland. Dat werkt als een magneet op internationaal uitschot. Criminelen en terroristen hebben in ons land weinig te vrezen. Het bewijs wordt door de rechtbank niet toegelaten, er wordt zelfs schadevergoeding uitgekeerd. Dierenactivisten, bij de overheid met naam en toenaam bekend, hebben zelfs na de moord op Pim Fortuyn nog vrij spel en kunnen ongehinderd boerengezinnen terroriseren. De overheid moet weer gezag uitstralen en stoppen met het gedoogbeleid.

De Miljoenennota houdt rekening met een half miljoen werklozen en één miljoen mensen in de WAO. De arbeidsparticipatie door vrouwen en allochtonen is te laag. Het aantal werkenden moet omhoog. De regering kiest voor de makkelijkste oplossing: ouderen moeten nog langer werken. Heeft de regering zo weinig vertrouwen in haar maatregelen om de werkloosheid terug te dringen en het aantal WAOers te verminderen, dat zij een offer verlangt van de ouderen die al een arbeidzaam leven van meer dan veertig jaar achter zich hebben? Zo raken werknemers gedemotiveerd. Deze mensen hebben Nederland groot gemaakt.

Het kabinet schuift de problemen door naar de burgers. In de troonrede staat:De overheid kan niet de oplossing voor alle vraagstukken bieden. Herben: Nee, maar die overheid moet wel leiderschap tonen en de onveiligheid krachtig aanpakken. Die eigen verantwoordelijkheid waar dit kabinet de mond vol van heeft, komt nu vooral neer op eigen verantwoordelijkheid hoe gewone mensen met minder geld moeten uitkomen. De burger wilde en wil meer eigen

verantwoordelijkheid over de wijze waarop ze bestuurd worden, in eigen bedrijf en in de politiek.

Zo is de regenteske manier van regeren teruggekeerd op het Binnenhof, erger dan voor 2002. Onder andere omdat er na de moord op Fortuyn en de aanvankelijke overwinning van de LPF nog zo veel onder het tapijt moet worden geveegd, want de angst voor het volk zit er nog steeds in en terecht, want de veenbrand smeult verder.