Politie Midden- en West Brabant

Zeven illegalen opgepakt

Tilburg, 16 september 2003

De Vreemdelingendienst, afdeling Toezicht Tilburg, van de politie Midden en West Brabant heeft vanmorgen rond 11.00 uur samen met medewerkers van de Arbeidsinspectie een controle gehouden op een akker op de Heikant in de gemeente Baarschot. Op dit veld werden 7 Roemenen in de leeftijd tussen 21 en 29 jaar aangetroffen die daar zonder tewerkstellingsvergunning en dus illegaal aan het werk waren. Ze waren bezig met het knippen van coniferen. De 7 zijn voor onderzoek naar het politiebureau in Tilburg gebracht en daar verhoord.
Na hun verhoor mochten ze naar huis, maar wel met de mededeling dat ze Nederland zo spoedig mogelijk moeten verlaten.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat het stuk land was verhuurd en de huurder er de coniferen op had geplant. Het knippen van de coniferen was uitbesteed aan een man uit den Bosch die daar de Roemenen voor had ingehuurd, maar voor hen geen tewerkstellingsvergunning had aangevraagd. De mannen verklaarden dat ze elke dag door deze man vanaf hun verblijfplaats, een camping in Knegsel, werden opgehaald en in een afgesloten aanhangwagen
naar het veld werden vervoerd waar zij nu waren aangetroffen.

De Arbeidsinspectie zal tegen deze Bosschenaar wegens overtreding van de Wet
Arbeid Vreemdelingen proces verbaal opmaken. Dat zal de man al snel komen te staan op een forse boete van ongeveer 950 euro per overtreding.
De 7 vreemdelingen die allemaal in het bezit waren van identiteitspapieren moeten Nederland zo snel mogelijk verlaten.

Bron: Jan Clarijs