Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (16/9)

Bergen op Zoom dinsdag 16 september 2003

Snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden in de Wouwsestraatweg en Zuidzijde Zoom. In totaal zijn 714 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 180 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 82 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Inbraak woning

RUCPHEN: Maandag is aangifte gedaan van inbraak in een woning in de St Martinusstraat De inbraak is afgelopen week gepleegd. De dader is binnengekomen door een slot aan de achterzijde van de woning te forceren. Er is een grasmaaier gestolen.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Maandag heeft een 61-jarige inwoner van Wildert (B) aangifte gedaan van zakkenrollerij. De vrouw was afgelopen donderdag aan het winkelen in Roosendaal. Na een bezoek van winkelcentrum de Roselaar mist zij haar portemonnee met daarin enkele bankpasjes, sleutels, leesbril en een bedrag van 1400 euro.

Kind ernstig gewond na ongeval met transportband

OUD GASTEL: Een 3-jarig kind uit Oud Gastel is dinsdagmorgen ernstig gewond geraakt op het bedrijf van zijn ouders in de Barlaqueseweg. De peuter bevond zich in een loods waar zijn vader aardappelen aan het sorteren was. Op een onbewaakt ogenblik stak de peuter zijn rechterarm tussen een aardappeltransportband en kwam vast te zitten. Zijn vader reageerde direct door op de noodknop te drukken. Door de kracht van de machine kon hij niet voorkomen dat zijn zoontje hierbij zijn arm verloor. Het kind is per ambulance overgebracht naar het Sofia kinderziekenhuis in Rotterdam, waar wordt geprobeerd de rechterarm van het kind te redden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. De ouders krijgen bijstand van Bureau slachtofferhulp

Politie houdt 14 verdachten aan na onderzoek vechtpartij Lepelstraatse kermis

BERGEN OP ZOOM: De politie van het district Bergen op Zoom heeft de afgelopen maand een nader onderzoek ingesteld naar aanleiding van een steekpartij op de kermis van Lepelstraat.

Op maandag 04 augustus vond op de kermis in Lepelstraat een steekpartij plaats waarbij twee jongens van 16 en 17 jaar uit Lepelstraat gewond raakten. Kort na het incident is een 16-jarige inwoner van Lepelstraat aangehouden. De jongen verklaarde naar aanleiding van discriminerende opmerkingen en onenigheid in en rondom de botswagens met een kapotgeslagen fles zijn twee dorpsgenoten gestoken te hebben. Beide slachtoffers konden die zelfde avond na behandeling het ziekenhuis verlaten. Ondanks de aanhouding door de politie vond een groep van ca. 40 jongens uit Halsteren/Lepelstraat en Steenbergen het nodig verhaal te gaan halen bij een 17-jarige vriend van de verdachte. Deze jongen eveneens uit Lepelstraat had niets met de zaak te maken. Desondanks werd hij dusdanig mishandeld dat hij ernstig gewond raakte en met inwendige verwondingen opgenomen is in het ziekenhuis. Daar verbleef hij vier dagen. De politie heeft de afgelopen maand in totaal 16 getuigen gehoord en uiteindelijk nog 14 verdachten in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar aangehouden. Deze verdachten komen uit Lepelstraat/Halsteren en Steenbergen. Zeven verdachten hebben hierbij een bekentenis afgelegd over hun aandeel in de openlijke geweldpleging. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen alle verdachten op. Zij zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Bron: Henk Snepvangers