Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (16/9)

Breda, dinsdag 16 september 2003

Man probeert vrouw te verkrachten

ETTEN-LEUR- Een nog onbekende man heeft gisteravond rond 19.00 uur in de Bruininkhuizen in Etten-Leur een vrouw van 24 jaar uit Roosendaal proberen te verkrachten. De man trok de vrouw achter de bosjes en betaste haar onzedelijk. Door het verweer van het slachtoffer wist ze zich los te rukken en te vluchten. Volgens de vrouw zou het om een donkere man gaan van rond de 30 en 40 jaar van ongeveer 1.75 cm lang. De man droeg een witte baseball pet. De politie stelt een onderzoek in en is een buurtonderzoek gestart in de hoop getuigen te vinden die de man eerder die avond verdacht hebben zien rondlopen.

Zakkenroller actief op winkelcentrum

BREDA: Een 33-jarige Rotterdammer is gistermorgen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. In een supermarkt op het winkelcentrum Heksenwiel gebruikte hij zijn mobiele telefoon. Na beëindiging van het gesprek stopte hij zijn mobieltje in zijn jaszak. Nadat hij de winkel had verlaten, merkte hij dat de GSM-telefoon gestolen was. Hij heeft geen verdachte personen gezien in de winkel die in aanmerking komen voor de diefstal. Het gaat om een zilverkleurige Sharp GX-10.

Hengelaars plegen diefstallen in woningen

BREDA: Er is vannacht ingebroken in een woning aan de Lorentzstraat. Men heeft vermoedelijk door te hengelen de voordeur open gekregen. Uit de woning zijn een portemonnee, paspoort, giropas, camera en mobiele telefoon gestolen. Ook in een woning aan het Schoolakkerplein werd op dezelfde manier vannacht ingebroken. Er werd onder meer een bankpasje buit gemaakt waarmee 1000 euro kon worden opgenomen. Een bewoonster aan het Groene Woud werd vannacht omstreeks 03.30 uur wakker, omdat er aan haar voordeur gemorreld werd. Ze riep iets vanuit haar badkamer waarna de twee daders, blanke jongens van circa 15 /16 jaar die allebei een baseball pet droegen, op de vlucht gingen. Helaas heeft de meldster pas vanmorgen de politie van het incident op de hoogte gesteld. De politie sluit niet uit dat deze twee jongens ook te maken hebben met de inbraken op de Lorentz-straat en het Schoolakkerplein.

De politie waarschuwt voor deze inbraakmethode en adviseert om de voordeur ook op het nachtslot te doen en deze te vergrendelen.

9 bekeuringen bij actie: De scholen zijn weer begonnen

ETTEN-LEUR en BAARLE-NASSAU: Vandaag was de tweede dag van de controles in het kader van de regionale politieactie om de verkeersveiligheid van scholieren te vergroten. De controles richten zich deze week vooral op de Middelbare school jeugd.

Vandaag kregen bij een middelbare school aan de Sportlaan in Baarle-Nassau 6 mensen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordels. Een bromfietser kreeg daar een bekeuring voor het niet dragen van een helm. In Etten-Leur kregen twee automobilisten een bekeuring die het stopverbod bij een School aan de Kwartel negeerden.

Autogordelcontrole in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: De politie van het team PrinsenBeemden heeft vanmiddag op de Haverdijk, Middenweg en Velsgoed een autogordelcontrole gehouden. Er werden in totaal 25 bestuurders gecontroleerd. Hiervan droegen er 10 geen gordels.

Inbraken in bedrijven

BREDA: Bij een bedrijf aan de Hooilaan is ingebroken. Men heeft een ruit vernield. Er worden computers vermist. Medewerkers van de unit Forensisch Technisch Onderzoek hebben een sporenonderzoek ingesteld. Op 26 augustus jl. vond een soortgelijke inbraak in hetzelfde pand plaats. Ook een bedrijf aan het Huifakkerstraatje is vannacht voor de tweede keer in één maand bezocht door inbrekers. Met een straatsteen werd een ruit vernield. Uit het pand zijn vier computers gestolen. Ook op 31 augustus jl. deed dit bedrijf aangifte van een inbraak.

TETERINGEN: In Teteringen werd een ruit ingegooid van een zaak aan de Hoolstraat. Of er ook spullen gestolen zijn, is nog niet duidelijk.

Diefstal autos en diefstal motor

BREDA: Vanaf de Willem van Heesstraat is een zwarte Mercedes, type C 180, v.v.h.k. RN-TP-49, ontvreemd. Vanaf de parkeerplaats aan de Bisschopshoeve is een witte Opel Corsa met het kenteken ZN-92-ZN gestolen. Vanaf het Pastoor Pottersplein is een Goud Gele Yamaha motorfiets, type FZS600, v.v.h.k. MD-HJ-31, ontvreemd.

Bron: Willem van Hooijdonk