Van Leeuwen Buizen


Van Leeuwen Buizen participeert in ontwikkeling Russisch eiland Sachalin

. Contract met ABB Lummus Global voor eerste fase project

. Contract met Parsons voor tweede fase project

. Totale waarde contracten meer dan EUR 15 miljoen

ZWIJNDRECHT, 16 september 2003 - De divisie Procesindustrie van Van Leeuwen Buizen heeft contracten getekend voor de levering van buizen, fittingen en flenzen voor de realisatie van de eerste en tweede fase van het Sachalin-project. De totale waarde van de overeenkomsten bedraagt meer dan EUR 15 miljoen.

Het Sachalin-project is het grootste buitenlandse investeringsproject dat Rusland tot op heden heeft gekend met betrekking tot olie- en gaswinning. Exxon Neftegas Limited, een dochteronderneming van ExxonMobil, ontwikkelt de eerste fase van het project, die betrekking heeft op de Chayvo-, Odoptu- en Arkutun-Dagivelden. Sakhalin Energy Investment Company Ltd. (Shell), is verantwoordelijk voor de tweede fase van het project. Zij verzorgt de bouw en het onderhoud van de procesfaciliteiten op het eiland. Deze faciliteiten zullen olie en gas uit de Lunskoye- en Piltun-Astokhskoyevelden verwerken en transporteren.

ABB Lummus Global Inc. heeft Wilson Supply, de Amerikaanse partner van de Van Leeuwen Buizen Groep, gecontracteerd voor de eerste fase. Dochteronderneming Van Leeuwen Buizen verzorgt de levering van 8.000 ton buizen en buiscomponenten inclusief het transport en de tussenopslag op haar locatie in Singapore. Parsons Ltd. heeft Van Leeuwen Buizen gecontracteerd voor de tweede fase. Dit contract omvat de levering van 3.000 ton buizen en buiscomponenten.

De eerste materialen voor dit uitdagende project zijn al verscheept. Verwacht wordt dat de laatste levering eind dit jaar zal plaatsvinden.

Het feit dat Van Leeuwen Buizen is gecontracteerd voor het Sachalin-project is een bevestiging van haar succesvolle strategie om wereldwijd energiemaatschappijen en 'engineering contractors' te ondersteunen met haar stalen buismaterialen en uitgekiende logistieke dienstverlening.

Van Leeuwen Buizen
Van Leeuwen Buizen is een dochteronderneming van de Van Leeuwen Buizen Groep, een internationaal opererende industriële handelsonderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. De onderneming is in 1924 opgericht en is actief in vrijwel alle industriële sectoren. Momenteel telt de Groep tientallen kantoren verspreid over Europa, Azië, het Midden-Oosten, Australië en Canada.

Neem voor meer informatie contact op met: Van Leeuwen Buizen Groep Petra van Zandvoort
Afdeling Corporate Communications Tel.: 078 6252321
Fax: 078 6252027
E-mail: pvanzandvoort@vanleeuwen.nl