Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten


16-09-2003
Crane-House moet informeren

Het Chaamse kraanverhuurbedrijf Crane-House moet de gemeente Alphen-Chaam binnnen vier weken alle informatie verstrekken over de activiteiten van deze onderneming aan de Heikantsestraat.

Gebeurt dat niet dan zal de gemeente Alphen-Chaam de verlangde gegevens via het opleggen van een dwangsom boven tafel proberen te krijgen. Levert ook dat niet het gewenste resultaat op, dan hangt het bedrijf volgens wethouder T. Huijben een gedwongen sluiting boven het hoofd.

"Er is enige tijd geleden bij Crane-House een milieutechnisch onderzoek uitgevoerd, waarbij gebleken is dat er een aantal activiteiten worden ontplooid, die niet in overeenstemming zijn met de verleende milieuvergunning. We hebben het bedrijf daarom om aanvullende informatie gevraagd, maar die is tot op heden niet verstrekt", aldus wethouder Huijben.

Zes jaar

Het is niet de eerste keer dat Crane-House het met de gemeente over een milieukwestie aan de stok krijgt. Zes jaar geleden werd het bedrijf ook al eens gewaarschuwd omdat er volgens de gemeente regels met betrekking tot de ondergrondse opslag van afgewerkte olie waren overtreden.
Volgens de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer op het gemeentekantoor in Alphen is er in de nieuwe kwestie overigens geen sprake van een ernstige overtreding kwestie. "Het is niet zo dat er bij Crane-House allerlei dingen gebeuren die in strijd zouden zijn met de milieuwetten. Maar er is bijvoorbeeld wel een straal- en spuitinrichting aangetroffen die groter bleek dan in de milieuvergunning is toegestaan. Die moet dus in de tussentijd zijn uitgebreid. We hebben het bedrijf gevraagd ons hierover nadere gegevens te verstrekken maar dat is nog steeds niet gebeurd." Directeur J. Zwagerman van Crane-House was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Volgens een woordvoerster van het bedrijf vertoeft hij momenteel in het buitenland.