Gemeente Son en Breugel


Kloppend hart nog niet begonnen

16-09-2003
Het is rustig in onze gemeente. Het doorgaande verkeer dat eerst massaal onze gemeente teisterde met lawaai, files en stof rijdt over de pasgeopende A50. Toch is de aannemer nog niet gestart met de herinrichting van de doorgaande weg.

Oorzaak hiervan is dat er nog geen overeenstemming is met Rijkswaterstaat over de overdracht van de weg. Een van de geschilpunten is o.a. het geld dat Rijkswaterstaat aan de gemeente wil betalen als afkoop toekomstig beheer en onderhoud. We zijn het over de belangrijkste zaken eens met Rijkswaterstaat. Dat gaat onder andere over de verantwoordelijkheden en wat we gaan doen met de doorgaande weg. Wij gingen er daarom steeds van uit dat we op
15 september konden beginnen met het werken aan de N265, vertelt wethouder H. Overbeek.
Onze geschilpunten zijn zaken die we in een breder verband, met de andere N265 gemeenten, met Rijkswaterstaat bespreken. We waren onaangenaam verrast met de medede-ling van Rijkswaterstaat dat zij de zaken, waar we het wel over eens zijn en waar we het niet over eens zijn, niet wilden loskoppelen.

We sturen aan op een overleg met Rijkswaterstaat, het liefst morgen (17 september 2003), om zo snel mogelijk daadwerkelijk te kunnen beginnen met de herinrichting van ons centrum.