Ingezonden persbericht

INTEROUTE SLUIT OVEREENKOMST MET SURFNET

Contractduur van 15 jaar onderstreept succes van Interoute in Benelux

Amsterdam, 16 september 2003 - Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk in Europa, heeft een langlopend contract getekend voor de levering van dark fibre connectiviteit aan SURFnet, het landelijke computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoekswerk. Het netwerk wordt binnenkort operationeel en zal verscheidene belangrijke organisaties in het land met elkaar verbinden: Universiteit Nyenrode met twee van SURFnet´s belangrijkste PoP sites op Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam.

De overeenkomst tussen Interoute en SURFnet volgt op eerdere contracten met grote Europese onderzoeksorganisaties. Wetenschappers zullen beter kunnen samenwerken doordat zij beschikken over een hoogwaardige backbone die de bandbreedte en de servicekwaliteit garandeert die noodzakelijk zijn voor onderzoek en ontwikkeling op topniveau. Het vermogen van Interoute om zo'n netwerk aan te bieden en tegelijkertijd flexibel en van duidelijke meerwaarde te blijven was een doorslaggevende reden om het bedrijf de voorkeur te geven boven vele concurrenten.

Het commentaar van Boudewijn Nederkoorn, directeur van SURFnet, op de overeenkomst: "SURFnet wil al zijn klanten aansluiten op de SURFnet backbone met een capaciteit van een gigabit per seconde. Inmiddels is ook Universiteit Nyenrode op dat niveau aangesloten. Dergelijke geavanceerde koppelingen zijn voor ons van levensbelang; zij leggen de basis voor de invoering van 'virtuele laboratoria' en 'virtuele instellingen' in Europa. Interoute had volledig begrip voor de hoge technische en commerciële eisen die wij stelden. Hun dark fibre solution levert meer dan voldoende capaciteit en biedt daardoor de flexibiliteit die wij nodig hebben. Interoute had bovendien ervaring met onderzoeksnetwerken. Het was voor ons de beste keuze voor de lange termijn."

Topman James Kinsella van Interoute voegt daaraan toe: "Onze activiteiten in de Benelux leiden van het ene naar het andere succes. De marktpenetratie die ons team in deze regio realiseert is uitmuntend. Ondanks de hevige concurrentie van een aantal sterke lokale en internationale spelers heeft Interoute met SURFnet een belangrijke nieuwe klant binnengehaald. De lange looptijd van de overeenkomst, 15 jaar, bevestigt ook het vertrouwen van SURFnet in Interoute. Een essentiële factor in onze branche."

Interoute - eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa verzorgt intelligente, door de klant gecontroleerde netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder mobiele operators, service providers en grote ondernemingen. Het schuldenvrije Interoute heeft vestigingen in Europa en in Noord-Amerika, en is tevens eigenaar en operator van fijnmazige stedelijke netwerken in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie iver Interoute: http://www.interoute.com/

Voor meer informatie
Winette Boomsma
Brodeur Worldwide
Overschiestraat 55

1062 HN Amsterdam
Tel: 020 346 20 00
Fax: 020 669 72 65
internet: http://www.brodeurnl.com