Gemeente Dordrecht


---

College: Start doortrekken Copernicusweg

Ronald van Dijk
Het college stelt de raad voor een begin te maken om de Copernicusweg door te trekken tot aan de Schenkeldijk. Bovendien vraagt het college de raad de tijdelijke verkeerslichten op de Zuidendijk te verwijderen. In plaats daarvan wordt eenrichtingsverkeer ingesteld totdat de Copernicusweg is doorgetrokken.

De verkeerssituatie rond de Zuidendijk, Schenkeldijk en Leeuwstraat is al diverse malen onderwerp van gesprek geweest, zowel bij bewoners als in het college en gemeenteraad. Burgemeester en wethouders hebben nu besloten een start te maken met het doortrekken van de Copernicusweg tot aan de Zuidendijk. Het stuk Zuidendijk tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk wordt ingericht voor fietsers. Het nieuwe stuk Copernicusweg, komt ten noorden van de Zuidendijk te liggen. Daartoe moet onder meer en sloot worden verlegd. De aansluiting op de oude Copernicusweg en de Leeuwstraat wordt vormgegeven met een rotonde.

Eenrichtingsverkeer
Zolang de aansluiting nog niet in gebruik is genomen, wordt op het stukje Zuidendijk éénrichtingverkeer (Leeuwstraat richting Schenkeldijk) ingesteld. Het college vraagt de raad de tijdelijke verkeerslichten in te trekken. Het éénrichtingverkeer wordt in ieder geval buiten werking gezet, zolang gewerkt wordt aan de herinrichting van de Stevensweg.