Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/9)

Oosterhout, dinsdag 16 september 2003

Verkeerscontrole
WERKENDAM: Op dinsdag 16 september hield de politie tussen 11.00 en 11.45 uur een verkeerscontrole op de Sportlaan ter hoogte van de Groenenwegenschool. Dit in verband met de actie De scholen zijn weer begonnen. Er werden 7 verbalen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Verder moeten 6 mensen hun rijbewijs of kentekenbewijs dan wel APK keuring op het politiebureau komen tonen.

Hotel bezoek zonder te betalen
KAATSHEUVEL: Op dinsdag 16 september arresteerde de politie een 50-jarige Tilburgse vrouw. Zij wilde uit een plaatselijk hotel vertrekken zonder te betalen. Bij controle bleek dat zij dit al meerdere plaatsen had gedaan. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar van het hotel deed aangifte gedaan van oplichting/flessentrekkerij. Hij is benadeeld voor een bedrag van 50,80.

Rijden onder invloed en zonder rijbewijs
DONGEN: In de nacht van maandag op dinsdag zagen surveillerende agenten op de Hoge Ham een auto rijden die de bochten wel erg ruim maakte. De bestuurder werd gesommeerd te stoppen waarna bleek dat hij alcohol gedronken had. Bij nadere controle bleek de man, een 22-jarige man uit Tilburg, ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man blies later bij de ademanalyse 475 ug/l terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. De man kreeg een proces-verbaal voor zowel het rijden onder invloed als het rijden zonder rijbewijs en mag zich later gaan verantwoorden bij de rechter.

Bedrijfsinbraak
MADE: Bij een juwelier aan de Nieuwstraat werd in de nacht van dinsdag 16 september ingebroken. De nog onbekende daders kwamen de zaak binnen door aan de bovenzijde een gat in het dak te maken. Uit het pand verdwenen een nog onbekend aantal sieraden. Rond 04.00 uur is het inbraak alarm in werking getreden.Toen de politie en de sleutelhouder ter plaatse kwamen waren de daders al gevlogen.

Inbraak bedrijfsgebouw
WAALWIJK: Op zondag 14 september 2003 omstreeks 14.49 uur ontdekte een beveiligingsdienst dat er was ingebroken in een schoolgebouw Kasteellaan. De dader was binnen gekomen door van een openstaand klepraampje de schroeven los te draaien. Vanuit de directiekamer zijn een computer en een modem ontvreemd.

Snelkraak
OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september werd omstreeks 02.30 uur ingebroken in een kledingwinkel aan de Arendstraat. De daders hebben met een auto de pui geramd en kleding uit de winkel meegenomen. De voorzijde van de winkel raakte zwaar beschadigd.

Auto in brand
DEN HOUT: Op dinsdagochtend 16 september stond op de Houtse Heuvel een personenauto in brand. De auto stond in een naast de woning gelegen garage die deels is uitgebrand. De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan door kortsluiting.

Fietser tegen laadklep
WASPIK: Een 66-jarige man uit Waspik is op maandagmiddag 15 september gewond geraakt. Hij fietste over de Scharlo te Waspik en had door de stand van de zon niet gezien dat een laadklep van een vrachtwagen open stond. Hij liep een grote wond op aan zijn rechterarm. Voor behandeling van de wond is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Connie Polak