Gemeente Rheden

Renkum, Rozendaal en Rheden gaan intensiever samenwerken

Dinsdag 16 september hebben de colleges van Rozendaal, Rheden en Renkum in het gemeentehuis van Rheden in De Steeg het startsein gegeven voor een intensievere samenwerking. Met deze intentie wordt de eerste stap gezet om te komen tot een samenwerkingsverband op verschillende werkterreinen. De eerste verkenningen zullen liggen op de terreinen van ICT, belastingen, vergunningverlening & handhaving, juridische zaken en openbare werken. Het werkterrein van belastingen zal als eerste worden opgepakt.

De samenwerking tussen Rheden, Rozendaal en Renkum heeft onder meer als doel de kwaliteit van de gemeenten te verhogen, hun kwetsbaarheid te verminderen en zo mogelijk efficiencywinst te behalen. De gemeenten willen hun bedrijfsvoering verbeteren door onderling meer kennis uit te wisselen, personeel uit te lenen of een gezamenlijke dienst te vormen. Zo zijn de gemeenten minder kwetsbaar en wordt de deskundigheid, efficiëntie en kwaliteit verhoogd.

Begin vorig jaar hebben Rozendaal, Renkum en Rheden de wens geuit een onderzoek te doen naar een intensievere samenwerking. Naar aanleiding daarvan is er een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden tot samenwerking. De komende tijd zullen gesprekken worden gevoerd met de Gemeenteraden en de Ondernemingsraden van de drie gemeenten.




Copyright: Gemeente Rheden