Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  16 september 2003                                             
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Verdachten bij inbraak aangehouden

Vanmorgen rond 02.35 uur zijn een 28 jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Nijmegen aangehouden bij een inbraak in een bedrijf aan de Van 't Santstraat. De politie kwam na een melding dat er ingebroken zou worden ter plaatse en hoorde gestommel in het pand. Er was ook een ruit vernield. In het pand stonden zaken klaar die de dieven kennelijk wilden meenemen. Even later trof de politie twee mannen in de struiken bij het gebouw die zich slapend hielden Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is van de Van Dulckenstraat een witte Dodge bedrijfsauto met kenteken VF-SR-14 gestolen. Een 61-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan.


Woninginbraak

Maandag tussen 11.00 uur en 12.30 uur is ingebroken in een woning aan de Lage Markt door de voordeur open te breken. Uit de woning zijn bankpasjes gestolen. De 52-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Motor gestolen

Van de Waalkade is maandag tussen 17.00 uur en 18.00 uur een blauwe Suzuki 600 GSXR met kenteken KLE-N80 gestolen. De 35-jarige eigenaar, die in Goch (Duitsland) woont, heeft aangifte gedaan.


GSM gestolen

Een 14-jarige jongen uit Nijmegen maakte maandagmiddag met zijn mobiele telefoon een foto van een etalage van een winkel aan de Mariekenstraat. Toen hij de gemaakte foto op het display stond te bekijken werd de telefoon uit zijn handen gegrist door een andere jongen die wegrende in de richting van de Grote Markt. De 14-jarige heeft aangifte gedaan.


Inbraak in bedrijf

Vanmorgen rond 05.10 uur is ontdekt dat er ingebroken was in een bedrijf aan de O.C. Huismanstraat door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf zijn een aantal DVD's weggenomen.

Fietster gewond bij verkeersongeval, veroorzaker rijdt door

Een 24-jarige Nijmeegse raakte licht gewond aan haar hoofd toen zij op de kruising Groenewoudseweg - Heyendaalseweg aangereden werd door een automobilist die haar links inhaalde. De vrouw fietste vanaf de Postweg over de Groenewoudseweg en sloeg linksaf om de Heyendaalseweg op te fietsen. Daarbij werd zij links ingehaald door een onbekend gebleven automobilist die haar raakte. De vrouw kwam te vallen en werd per ambulance overgebracht naar het Radboud. De automobilist, die in een 'klein zwart autootje' reed, is doorgereden. De politie zoekt de onbekend gebleven automobilist.


Computers uit school gestolen

Vanmorgen rond 05.00 uur werd ontdekt dat er ingebroken was in een school aan de Streekweg door een ruit te vernielen. Uit de school zijn twee computers gestolen.


District De Waarden


Tiel - Tielenaar aangehouden voor diefstal - Een 28-jarige Tielenaar is op een bedrijf aan de Zuiderhavenweg, waar hij werkt, aangehouden nadat hij bekend had enkele duizenden euro's te hebben gestolen. De Tielenaar werd van deze diefstal verdacht en werd bij zijn directeur geroepen. Ten overstaan van hem bekende hij de diefstal. Daarop werd de politie gebeld die de man overbracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Lienden - bromfietser gewond - Een 36-jarige man uit Wageningen die op zijn bromfiets op de Remsestraat wegreed na een gesprek op straat met een meisje, draaide zich al rijdend om en zwaaide nog een keer naar haar. Daarbij reed hij pardoes in een droge sloot. De man liep een pijnlijk been op en is door de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Meteren - auto gestolen - Maandag tussen 11.30 uur en 13.00 uur is van de Rijksstraatweg een rode Volkswagen-Golf met kenteken 95-GT-LT gestolen. De eigenaar, een 45-jarige man uit Gorinchem, had zijn auto bij andere geparkeerde auto's geplaatst en had een gesprek aangeknoopt met een man die aan de Betuwelijn werkt. Hij had zijn autosleutels in de auto laten zitten en de auto niet afgesloten. Toen hij rond 13.00 uur bij zijn auto terugkwam, bleek deze gestolen te zijn.

Kesteren - jongen gewond bij verkeersongeval - Een 12-jarige jongen uit IJzendoorn raakte gewond bij een aanrijding toen hij vanaf de Boveneindseweg de Spoorstraat opfietste en geen voorrang verleende aan een 33-jarige automobilist uit Nijmegen die voor hem van links over de Spoorstraat kwam aanrijden. De jongen werd met een lichte hersenschudding voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis in Tiel. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Tiel - inbraak in school - Vandaag rond 05.20 uur werd gemeld dat er ingebroken was in een school aan de Wadenoijenlaan door een ruit te vernielen. Uit de school is een computer gestolen.


Gameren - woningbrand - Rond 02.20 uur werd gemeld dat er brand was in een woning aan de Leutsestraat. Brandweer en politie gingen ter plaatse. De bewoners hadden de woning inmiddels verlaten. De brandweer bluste de brand die vermoedelijk is ontstaan door kortsluiting in de koelkast die in de keuken stond. De keuken is door de brand vernield en de woning liep roetschade op. Een schadebedrag is niet bekend. Er is bij de brand niemand gewond geraakt.

Hedel - inbraak in woning - Maandagmorgen tussen 00.30 uur en 06.45 uur is ingebroken in een woning aan de Prins Willem Alexanderstraat. Uit de woning is een portemonnee met ongeveer 100 Euro gestolen. Hoe de dieven binnengekomen zijn is niet duidelijk. De 43-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Tiel - gewapende overval - Vanmorgen rond 09.30 uur is een overval gepleegd op een 66-jarige vrouw in haar woning aan de Burgemeester Meslaan. De vrouw is daarbij met bedreigd met vuurwapens en werd vastgebonden. Van haar werd geld geëist. Twee, mogelijk drie mannen drongen via de openstaande tuindeuren de woning in en zijn met een nog onbekend bedrag aan geld weer vertrokken. De ene overvaller droeg een zwarte sweater, een zwarte pet, een donkere bril en had een 'bolle kop'. De andere overvaller droeg een witte pet en was gekleed in een lichtkleurige broek. Van de derde man is geen signalement bekend. De 66-jarige vrouw is bij de overval niet gewond geraakt. De overvallers hebben waarschijnlijk gebruik gemaakt van een personenauto die op de oprit van een overbuurvrouw geparkeerd stond. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets van de overvallers of hun auto hebben gezien.


District Tweestromenland


Wijchen - woninginbraak - Maandag tussen 10.30 uur en 13.45 uur is ingebroken in een woning aan de Woordensestraat door een ruit te vernielen. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De 66-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Balgoij - auto gestolen - In de nacht van zondag op maandag is van de Boomsestraat een rode Ford-Escort met kenteken VD-NS-88 gestolen. De 34-jarige eigenaar uit Balgoij heeft aangifte gedaan.

Wijchen - brand op balkon van flat - Maandag rond 16.15 uur werd brand gemeld vanaf een balkon van een flat aan de Touwslagersbaan. De brandweer ging ter plaatse en bluste de brand die inmiddels ook in de woning woedde. De brand was snel onder controle. De 28-jarige bewoner was niet thuis. Een schadebedrag is niet bekend. De oorzaak van de brand is onbekend.

Wijchen - dode bij verkeersongeval - Rond 18.45 uur werd een ernstig verkeersongeval gemeld op de Bijsterhuizen, 10de straat waarbij een 21-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen ernstig gewond was geraakt. De man uit Beneden-Leeuwen reed over de Bijsterhuizen, 10de straat in de richting van de rotonde met de Schoenaker. Door onbekende oorzaak kwam zijn auto op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer en botste tegen een hem tegemoet rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 42-jarige man uit Grave. Door de botsing werd de auto van de de man uit Beneden-Leeuwen tegen een boom gekaatst. De vrachtwagen raakte aan de voorzijde beschadigd en de personenauto raakte totaal vernield. De man uit Beneden-Leeuwen werd zwaar gewond overgebracht naar het Radboud waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Beuningen - overvallers aangehouden - De politie van Beuningen heeft vandaag, 16 september, twee mannen aangehouden die er van worden verdacht de overvallen te hebben gepleegd op een kapsalon aan de Wilhelminalaan op 12 september en op een winkel aan het Julianaplein op 8 september. Een 31-jarige inwoner van Beuningen meldde zich vanmorgen op het politiebureau in zijn woonplaats omdat hij begrepen had dat de politie hem inmiddels als verdachte beschouwde. Hij is daarop direct aangehouden. Vervolgens is zijn medeverdachte, een 23-jarige inwoner van Wijchen, aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen de komende dagen worden verhoord.

Informatie over dit bericht bij Ben van Ingen Schenau, tel. 06 - 51 59 24 22

Overasselt - vechtpartij tijdens voetbalwedstrijd - Tijdens een voetbalwedstrijd zondag 14 september tussen 11.30 uur en 12.00 uur ontstond tussen spelers van de beide clubs onenigheid en een handgemeen. Een 20-jarige speler uit Overasselt werd daarbij zodanig geslagen dat hij een gebroken neus opliep. Hij heeft aangifte van mishandeling gedaan en de politie stelt nog een nader onderzoek in.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --