Apple Benelux

De nieuwe 15-inch PowerBook G4.
15-inch PowerBook.
Keuze uit drie modellen: 12-inch PowerBook G4 15-inch PowerBook G4 17-inch PowerBook G4
PowerBook G4

Met een 1,25-GHz PowerPC G4, 512k aan L2 cache, een AirPort Extreme-kaart, een breedbeeldscherm, een Radeon grafische processor en een SuperDrive met sleuf is de 15-inch PowerBook G4 op zijn zachtst gezegd bijzonder compleet. En dat voor een prijs waarvan je versteld zult staan: slechts EUR 2973,81. De modellen met een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid zijn zelfs al verkrijgbaar vanaf EUR 2378,81.

Met een processorsnelheid tot 1,25 GHz, een DDR RAM-capaciteit tot 2 GB en een gewicht van slechts 2,5 kg biedt de 15-inch PowerBook de ideale balans tussen draagbaarheid en kracht. Het adembenemende beeldscherm van 15,2 inch (diagonaal) met een resolutie van 1280 x 854 is bij uitstek geschikt voor het bekijken van films in breedbeeldformaat, het spelen van games of het doen van je werk. Uiteraard kun je ook je eigen films maken met de meegeleverde iMovie-software. Als je daar nog niet genoeg aan hebt, kun je Final Cut Pro van Apple aanschaffen voor meer geavanceerde videobewerking, montage en speciale effecten. En ten slotte kun je op je PowerBook G4 de volledig digitale flat-panelbeeldschermen van Apple aansluiten.

Industriële vormgeving De 15-inch PowerBook G4 is nog net zo dun en adembenemend mooi als altijd en bezit nog steeds alle finesses en mooie accenten die deze computer tot de populairste volledig uitgeruste notebook ter wereld maken: een dikte van 2,8 cm, een gewicht van 2,5 kg, AirPort, een behuizing van een aluminium legering, een elegante SuperDrive met sleuf en een batterij die 4,5 uur meegaat. Binnenin zorgen een nieuwe architectuur, snellere PowerPC G4-processors, krachtige nieuwe grafische voorzieningen, tot 1 GB geheugen en het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld voor prestaties die nog niet eerder zijn vertoond.

Toetsenbord met backlightverlichting Futuristisch toetsenbord met backlightverlichting en een sensor die reageert op omgevingslicht De 15-inch PowerBook is voorzien van een futuristisch toetsenbord met backlightverlichting. Daarnaast passen ingebouwde lichtsensors automatisch de helderheid van het scherm aan het beschikbare omgevingslicht aan. Deze gebruiksvriendelijke functies komen goed van pas wanneer je in een slechtverlichte omgeving werkt, bijvoorbeeld in een vliegtuig of een geluids- of tv-studio.

PowerPC G4 Architectuur voor verhoogde prestaties De 15-inch PowerBook G4 bevat een razendsnelle 1,25-GHz of 1-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine en 512k on-chip level 2 cache. Het geavanceerde processorontwerp en de geheugenarchitectuur van de PowerBook G4 vormen de basis voor ongeëvenaarde prestaties. De toegewezen Level 2-cache levert supersnel geheugen voor de processor en verhoogt de prestaties van het systeem door snel toegang te geven tot gegevens en instructies voor de processor. Dit alles maakt de PowerBook G4 razendsnel.

ATI Mobility Radeon 9000 Superkrachtige grafische processor De 15-inch PowerBook G4 wordt geleverd met de zeer snelle ATI Mobility Radeon 9600 grafische processor met 64 MB DDR SDRAM. Deze processor levert belichtings- en schaduweffecten en zorgt daarmee voor een drastisch verbeterde weergave, ongeacht het programma waarin je werkt. De ATI Mobility Radeon 9600 is bovendien voorzien van een aantal geavanceerde grafische technologieën, zoals programmeerbare Vertex en Pixel Shaders voor licht- en schaduweffecten zoals je die nog nooit gezien hebt op een notebookcomputer. Kortom, de ideale processor voor realistische 3D-games en videobeelden van filmkwaliteit.

AirPort Extreme 54-Mbps AirPort Extreme: tot vijf keer zo snel Zodra je de nieuwe AirPort Extreme -kaart in de AirPort-sleuf van de 15-inch PowerBook hebt geschoven, kun je met een snelheid van 54 Mbps een draadloos netwerk op. En nu er overal ter wereld draadloze "hot spots" zijn in hotels, luchthavenlounges, cafés en boekwinkels, kun je vanaf vrijwel elke locatie het internet op. Bovendien kun je met je PowerBook G4, AirPort en Rendezvous, de technologie die computers en digitale apparatuur herkent en met elkaar verbindt, je eigen beveiligde draadloze netwerk opzetten.

Bluetooth Bluetooth-verbinding
Met Bluetooth, dat is geïntegreerd in het nieuwe 15-inch PowerBook G4-model, kun je een draadloze verbinding tot stand brengen tussen digitale apparaten. Deze techniek heeft een veel kleiner bereik dan AirPort en zorgt voor een razendsnelle draadloze bestandsoverdracht tussen een snelgroeiend aantal producten dat geschikt is voor Bluetooth. Zo kun je met iSync en Bluetooth de gegevens op je PowerBook, je mobiele telefoon en je Palm OS-organizer met elkaar synchroniseren. Bovendien kun je via Bluetooth overal gebruikmaken van een GPRS-verbinding om je e-mail op te halen. Dat is wel zo handig als je ergens bent waar geen draadloze 802.11-verbinding beschikbaar is.

800-Mbps FireWire FireWire en USB 2.0
De PowerBook G4 is voorzien van FireWire voor het aansluiten van externe harde schijven en DV-camera's, en van USB 2.0 voor het aansluiten van grafische tabletten, digitale camera's, printers en scanners.

Snel FireWire 800
Met meer dan 30 keer de bandbreedte van de populaire standaard voor de aansluiting van USB-randapparatuur is FireWire 400 uitgegroeid tot de "gouden standaard" voor snelle gegevensoverdracht. En nu heeft Apple de lat nog hoger gelegd door de effectieve doorvoersnelheid te verdubbelen met FireWire 800. De nieuwe 15-inch PowerBook G4 is voorzien van twee FireWire-poorten: één voor de honderden FireWire 400-randapparaten die al beschikbaar zijn en één voor de nieuwe generatie FireWire 800-randapparaten.

SuperDrive De legendarische SuperDrive
De PowerBook G4 met een SuperDrive (dvd-r/cd-rw) wordt geleverd met iDVD , zodat je dvd's kunt branden die met de meeste dvd-spelers kunnen worden afgespeeld. Je kunt de SuperDrive ook gebruiken om in iTunes je eigen muziek-cd's te branden, of om met de Disc Burner-functionaliteit in Mac OS X gegevens-cd's te branden. De SuperDrive leest dvd's met 8-voudige snelheid en brandt 4,7-gigabyte dvd-r-schijven met 2-voudige snelheid.


-- Bij de Apple Store kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week je elektronische bestelling plaatsen.

15-inch PowerBook G4-QTVR PowerBook in actie
Je kunt hem in actie zien in deze QuickTime VR-film. PowerBook G4-galerie Neem een kijkje van dichtbij op de pagina met hogeresolutiefoto's van de PowerBook G4's.

Mac OS X versie 10.2 Software om serieus te nemen De PowerBook G4 wordt geleverd met Mac OS X versie 10.2, het nieuwe besturingssysteem van Apple. Mac OS X bevat een voorziening voor automatische netwerkconfiguratie, zodat je in een mum van tijd on line bent. Mac OS X detecteert zelf of je onderweg of op kantoor verbinding wilt maken en brengt de verbinding automatisch tot stand. Dankzij de Mac OS X-voorziening voor het direct uitschakelen van de sluimerstand kun je altijd direct weer aan de slag met je PowerBook G4. Bovendien is Mac OS X het platform bij uitstek voor de digitale levensstijl, omdat het compatibel is met de populairste randapparatuur van dit moment.

iLife

Behalve Mac OS X krijg je bij de PowerBook G4 iPhoto, iMovie, iTunes en iDVD (iDVD wordt alleen geleverd bij modellen met een SuperDrive).

Meteen klaar voor gebruik
De PowerBook G4 wordt verder geleverd met allerlei grafische programma's, zoals FAXstf, Art Directors Toolkit, FileMaker Pro Trial, OmniGraffle, OmniOutliner en Graphic Converter.

Video-uitvoerconnector Flexibele video-uitvoerfuncties Wil je je ideeën presenteren op een flat-panelbeeldscherm, een CRT- of VGA-beeldscherm, een breedbeeldtelevisie of een projectiesysteem? De 15-inch PowerBook G4 is uitgerust met ingebouwde video-uitvoermogelijkheden die dit allemaal mogelijk maken. De PowerBook ondersteunt DVI-, VGA-, S-video- en composite-video-uitvoer voor de aansluiting van een CRT-beeldscherm, televisie en projector. En je kunt de PowerBook G4 nu zelfs aansluiten op een van de schitterende flat-panelbeeldschermen van Apple. Het enige wat je nodig hebt om de PowerBook G4 aan te sluiten op een 23-inch Apple Cinema HD Display (waarmee je je werkruimte maar liefst verdriedubbelt), een 20-inch Apple Cinema Display of een 17-inch Apple Studio Display, is de afzonderlijk verkrijgbare DVI-naar-ADC-adapter van Apple.

Type II PC Card-/Cardbus-sleuf

PC Card-sleuf
De PC Card/CardBus-sleuf is compatibel met Type I- en Type II-kaarten voor het downloaden van afbeeldingen vanaf je digitale camera.

Onvermoeibaar
De lithium-ionbatterij van 46 wattuur met een ingebouwde LED-ladingsindicator gaat maar liefst 4,5 uur mee.

Harde schijf Grote opslagcapaciteit
Met een harde schijf met een opslagcapaciteit tot maar liefst 80 GB biedt de PowerBook G4 net zoveel ruimte als sommige desktopcomputers - meer dan genoeg voor al je bestanden, MP3's, films, enzovoort.