Provincie Drenthe

Logo van de provincie Drenthe

GS besluiten van 16 september 2003

Assen, 16 september 2003
Persberichtnummer 03-116



Bestemmingsplan Woonwijken Norg gedeeltelijk goedgekeurd

De gemeente Noordenveld heeft aan gedeputeerde staten het bestemmingsplan Woonwijken Norg ter goedkeuring voorgelegd. Dit is opgesteld voor de woongebieden rondom het centrum van Norg. Bovendien is het van toepassing op een woon-werkgebied aan de Eenerstraat, een aantal bedrijvenlocaties, de begraafplaats, het zwembad, de manege, twee kleine campings en het sportveld. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt ongeveer twintig oude plannen en legt voornamelijk de bestaande situatie vast. Daarnaast bevat het bestemmingsplan een bepaling die herstructurering van woongebieden mogelijk maakt om zo de woonkwaliteit te verhogen. GS stemmen op één punt na in met het plan. GS schrappen een verwijzing naar de molenbeschermingszone op de plankaart. Deze zone is daar namelijk niet op ingetekend. Als deze verwijzing zou blijven staan, dan kan de gemeente de regels voor beperkte bouwhoogten rondom de molens niet toepassen. De gemeente Noordenveld heeft eerder laten weten dat deze verwijzing per vergissing in het bestemmingsplan is blijven staan.

Geen toestemming bestemmingsplanwijziging voor landgoed Grolloo

GS geven geen toestemming om het bestemmingsplan Buitengebied Rolde te wijzigen voor de realisatie van een landgoed nabij Grolloo. In dit bestemmingsplan staat namelijk aangegeven dat de bestaande woning of het voormalig agrarisch bedrijfsgebouw alleen op het bestaande erf mag worden ver- of herbouwd tot landhuis. In het ingediende wijzigingsplan zou het landhuis op een andere locatie komen. Om de huidige plannen toch te kunnen realiseren zal de gemeente Aa en Hunze een andere procedure moeten volgen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl