Gemeente Zevenaar

Verkeersveiligheidsactie in Babberich

Op 16 september a.s. vindt op het Babborgaplein de verkeersveiligheidsactie "Trapvaardig" van de ANWB plaats. Basisschool St. Franciscus krijgt dit pakket voor de vijfde maal een week in bruikleen..

Vorige jaren bleken de fietsvaardigheidslessen een groot succes. Daarom heeft de school de ANWB opnieuw gevraagd deel te mogen nemen.

Evenals in voorgaande jaren mogen de zes beste deelnemers (de minste strafpunten bij het afleggen van het parcours) in juni deelnemen aan de landelijke finale in Vianen. De beste vier mogen dan in september deelnemen aan de Europese finale. In juni jl was Jelle Ross uit Babberich een van de winnaars. Hij gaat deze maand naar de Europese Finale in Lissabon!!.

Door de groepen 5 en 6 wordt op 16 september van 9.00 tot 11.30 uur geoefend en gestreden om de beste 5 plaatsen per groep. Voor deze 10 kinderen ligt een kleine attentie klaar. De groepen 7 en 8 gaan van 13.00 tot 14.30 uur het parcours afleggen. De zes beste deelnemers gaan door naar de landelijke finale. Voor de beste 5 van iedere groep ligt eveneens een kleine attentie klaar.

Voor alle deelnemers worden door de ANWB certificaten beschikbaar gesteld. Deze worden 10 á 14 dagen na deelname uitgereikt.

Belangstellenden, zoals b.v. verkeersouders kunnen gebruik maken van de gelegenheid om dit bijzonder goede initiatief van de ANWB van nabij te komen bekijken. Zij zijn welkom tijdens bovengenoemde tijden.

Alle bewoners van het Babborgaplein en s Herenhof krijgen schriftelijk bericht met het verzoek het Babborgaplein vanaf half acht s morgens vrij te houden, zodat de 8 behendigheids-oefeningen kunnen worden opgebouwd en gebruikt. Rond drie uur is alles weer opgeruimd.

Bij zeer slecht weer of een bijzondere omstandigheid wordt eventueel uitgeweken naar 18 september. Zelfde tijd, zelfde locatie. Voor inlichtingen: Basisschool St. Franciscus: tel. 247226.