Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van maandag 15 september 2003

Week van de Vooruitgang

Van 16 t/m 22 september 2003 worden in heel Europa activiteiten georganiseerd om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen, maar vooral ook om te laten zien dat het ánders kan.

Ook in de Nederlandse gemeenten wordt in deze 'Week van de Vooruitgang' een aantal ludieke activiteiten georganiseerd. De organisatie is o.a. in handen van de Stichting LOAZ, Milieudefensie, 3VO en de Fietsersbond. De gemeenten zijn daarbij om ondersteuning gevraagd. De aftrap vindt plaats op Prinsjesdag.

Woensdag 17-9: te voeten of per fiets naar school Kinderen en ouders worden gevraagd te voet of per fiets naar school te komen.

Donderdag 18-9: OV Promotiedag
De donderdag staat in het teken van reizen met het openbaar vervoer. Vanuit onze gemeente Meerssen en de gemeenten Eijsden, Gulpen-Wittem, Margraten, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Maastricht wordt vanaf 18.00 uur (koopavond) gratis openbaar vervoer aangeboden in de regio en de stad Maastricht.

Vrijdag 19-9: Fiets naar je werk!
"Iedereen op de fiets naar zijn werk, en niet met de auto!" is het motto voor de vrijdag. Fietsen is gezond, betekent minder stress, zorgt voor minder parkeerproblemen - en is goed voor het milieu! Ook de leden van het college van B&W zullen per fiets of te voet de scholen bezoeken.