Persberichten - 16/09/2003

GIMV verkoopt zijn belang in Nieuwe Havema aan Katoennatie

Antwerpen, 16 september 2003 GIMV meldt dat een akkoord werd bereikt over de integrale verkoop van zijn participatie in Nieuwe Havema aan Katoennatie. Ook met de andere aandeelhouders bereikte Katoennatie een overeenkomst waardoor Katoennatie 100% verwerft van de aandelen van Nieuwe Havema nv, die op haar beurt 100% aanhoudt van de nv Werf- en Vlasnatie en 50% van de nv Antwerp Bulk Cleaning.

Werf & Vlasnatie is actief in logistieke dienstverlening zoals opslag en distributie, transport, goederenbehandeling, expeditie en douane en industriële subcontracting in de haven van Antwerpen. Werf & Vlasnatie beschikt over een concessie van ongeveer 105.000m² waarvan 60.000m² aan opslagruimtes op diverse locaties in de haven. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de chemische sector.

GIMV is sinds de management buy-out in 1999 aandeelhouder van Werf & Vlasnatie samen met het management en Mercator. Over de periode 1999-2003 kende Werf & Vlasnatie een zeer belangrijke omzetgroei. De groep verwacht voor het lopend boekjaar een geconsolideerde omzet van meer dan 18 miljoen euro en stelt 120 personen te werk.

Naar aanleiding van de verkoop van zijn belang in Werf & Vlasnatie verhoogt de intrinsieke waarde van GIMV met een waarde tussen 1,5 en 2 miljoen euro (0,06 tot 0,09 euro per GIMV aandeel) ten opzichte van de intrinsieke waarde zoals berekend op 30 juni 2003. De preciese impact op de intrinsieke waarde zal echter pas duidelijk zijn bij de definitieve afronding van de verkoop, na het vervullen van de opschortende voorwaarden.

Voor meer informatie kan u terecht bij:

De heer Frank De Leenheer Investor Relations Manager GIMV Tel. +32 3 290 22 18 E-mail: frankdl@gimv.be Sedert zijn oprichting in 1980 is GIMV uitgegroeid tot de belangrijkste durfkapitaalverschaffer en bedrijvenbouwer in België én tot een belangrijke Europese en internationale marktspeler. GIMV investeert zowel in informatie- en communicatietechnologie, biotechnologiebedrijven als groeifinanciering en management buy-outs (MBOs) van bedrijven uit meer traditionele sectoren, en dit zowel in binnen- en buitenland.
De intrinsieke waarde (*) van GIMV bedraagt op vandaag ongeveer 820 miljoen euro.
GIMV is sedert 1997 genoteerd op Euronext Brussel.

Meer informatie over GIMV kan u vinden op www.gimv.be.

(*): Bij tussentijdse berekening van de intrinsieke waarde worden enkel
de beursgenoteerde participaties verrekend aan de koers van die dag. Per 31 december en 30 juni worden tevens de niet-genoteerde participaties verrekend. Tot de publicatie van de jaarresultaten op 19 februari 2004 wordt voor de niet-genoteerde
participaties rekening gehouden met de situatie op 30 juni 2003.

Bron: GIMV
Provider: Euronext Brussels