Gemeente Heusden


Week van de Vooruitgang

De gemeente Heusden roept inwoners, scholen en bedrijven op om van dinsdag 16 tot en met maandag 22 september te fietsen, lopen en gebruik te maken van openbaar vervoer en carpoolen. Deze week wordt voor de eerste keer de "Week van de Vooruitgang" georganiseerd. Duurzame mobiliteit staat centraal.

Programma
Op Prinsjesdag (16 september) vindt de landelijke aftrap plaats. Op woensdag 17 september is er de actie Op voeten en fietsen naar school. De basisschool Olof Palme uit Drunen doet hier aan mee. Op donderdag 18 september wordt het Openbaar Vervoer gepromoot. Op vrijdag 19 september is er aandacht voor Fiets naar je werk. Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 september staat in het teken van de Autovrije Dag en het Jaar van de Boerderij.

Meedoen?
Op zondagmiddag 21 september geeft wethouder Groenenstein om 12.15 uur bij café-bar De Hei aan Bosscheweg 86 in Drunen het startsein voor een fietstocht langs boerderijen en natuurschoon in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Vlijmen en Nieuwkuijk. Hij opent kort daarvoor om 12.00 uur een speciaal met verse tuinbouwproducten ingerichte Groenmarkt van de ZLTO op het erf van Bosscheweg 131. Er vindt ook een ligfietsendemonstratie plaats. Als men deze middag aan de fietstocht meedoet, krijgt men bij de Groenmarkt vanaf 12.15 uur ook gratis het fietsboekje. Bovendien stellen de Rabobanken Drunen en Heusden-Vlijmen speciale fietstassen met inhoud ter beschikking

Aanmelden
Om een schatting te kunnen maken van het aantal belangstellenden vraagt de organisatie om vooraf als deelnemer aan te melden. Deelnemers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar Noor Peters van NMV, peblauw@xs4all.nl. onder vermelding van D'n Boer op autovrije zondag. U kunt ook op de dag zelf beslissen of u meefietst. Vanaf 12.15 uur bent is iedereen welkom op het erf van Bosscheweg 131.