Gemeente Maassluis

Persberichten

10-9-2003

Commissie Welzijn vergadert op 17 september 2003

Op woensdag 17 september as. komt de raadscommissie Welzijn bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer J. Luijendijk.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen: Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept-agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agendapunten kan, indien door belangstellenden wordt ingesproken, worden aangepast.
Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld. Ingekomen stukken
Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het terrein van de commissie behoren.
Vaststellen van het verslag van
de openbare vergadering van de commissie Welzijn, gehouden op 18 juni 2003.
de niet openbare vergadering van de commissie Welzijn, gehouden op 18 juni 2003.
de openbare vergadering van de commissie Welzijn, gehouden op 25 juni 2003.

Informatie van bestuurders uit commissies en instellingen Bij dit agendapunt informeren leden van het college van B&W de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen, waarin zij namens de gemeente zitting hebben. Rondvraag
In verband met mogelijke beantwoording van vragen door aanwezige portefeuillehouders wordt de rondvraag aan het begin van de agenda geplaatst.
Informatie over de Wet werk en bijstand (WWB) De heer J. Klienbannink van de Stichting StimulanSZ zal tijdens de vergadering een presentatie over deze wetgeving verzorgen. Advies B en W 420 vaststelling Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003 en de notitie Herorientatie Subsidiebeleid Op 3 juni 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het concept Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003 met toelichting en de concept notitie Heroriëntatie Subsidiebeleid met bijbehorende bijlage criteria voor de waarderingssubsidies ter inzage te leggen. Van 10 juni 2003 tot en met 22 juli 2003 heeft er een inspraakprocedure voor de concept Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003 en de notitie Heroriëntatie Subsidiebeleid plaatsgevonden. De inspraakprocedure heeft geleid tot een aantal aanpassingen in de documenten. Het college heeft ingestemd met de notitie Heroriëntatie Subsidiebeleid met bijlage en het Inspraakverslag Concept Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003. Het college stelt de raad voor de Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003 met toelichting vast te stellen onder gelijktijdige intrekking van de Algemene Subsidieverordening Maassluis (vastgesteld door de raad op 10 oktober 1995) en de verordening Subsidiëring godsdienst- en vormingsonderwijs en dit voornemen voor advies aan de raadscommissie Welzijn voor te leggen.
Advies B en W 410 Krediet opstellen definitief ontwerp MFA-Oost Overeenkomstig de afspraak in de commissie Welzijn van 18 juni zal maandelijks de voortgang van dit onderwerp in de commissie worden besproken.
Voor het opstellen van een definitief ontwerp voor een multifunctionele accommodatie in Maassluis-Oost wordt de raad voorgesteld een krediet beschikbaar te stellen van 106.624,-. Advies B en W Krediet uitbreiding huisvesting basisschool Ichtus Het college besluit de gemeenteraad voor te stellen om een krediet beschikbaar te stellen voor de bekostiging van aanschaf en plaatsing van drie lokalen als tijdelijke uitbreiding van basisschool Ichthus

Advies B en W 420 Gewijzigde begroting 2004 ROG NWNHet college besluit de raad voor te stellen met de gewijzigde begroting 2004 van de Regionale Organisatie Gehandicaptenvoorzieningen Nieuwe Waterweg Noord (ROG NWN) in te stemmen. Het Maassluise aandeel in de ROG NWN komt na wijziging in 2004 neer op een bedrag ad
1.839.696,-.
Advies B en W 420 Jaarrekening 2002 GGD NWN Het college stemt in met de jaarrekening 2002 van de Geneeskundige en Gezondheidsdienst Nieuwe Waterweg Noord. De gemeentelijke bijdrage komt voor 2002 neer op een bedrag ad 399.651,-. Advies B en W 420 productiebegroting 2004 GGD NWN Het college besluit de raad, na advisering door de commissie Welzijn, voor te stellen in te stemmen de concept- begroting GGD NWN 2004, doch niet akkoord te gaan met de bovenmatige stijging van de GGD- uitvoeringskosten, maar wel met de stijging van de personeelskosten tot maximaal 2,5%. Het Maassluise aandeel in de concept- productbegroting 2004 GGD NWN komt na correctie neer op een bedrag ad 480.625,-.
Advies B en W 420 begroting 2003 RIO NWN Het college besluit in te stemmen met de begroting 2003 van het Regionaal Indicatie Orgaan Nieuwe Waterweg Noord (RIO NWN). Het Maassluise aandeel hierin bedraagt voor 2003 ad 340.361,-. Daarnaast neemt het college kennis van de Tijdelijke regeling regionale indicatieorganen van kracht, de Verlenging Tijdelijke regeling uitvoering kwaliteitsverbetering indicatiestelling en RIOs en gevolgen modernisering AWBZ. Advies B en W 300 2e kwartaalrapportage 2003 Met de 2e Kwartaalrapportage wordt inzicht gegeven in de voortgang van de uitvoering van de programmabegroting 2003. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de ontwikkelingen op het financiële vlak en de bedrijfsvoering.
Advies B en W 4110 treffen van voorzieningen voor de gebruiksvoorziening van de Wethouder Smithal Door de brandweer worden gebouwen en inrichtingen, waarin zich meer dan 50 personen tegelijkertijd kunnen bevinden, geïnspecteerd op het criterium of wordt voldaan aan de veiligheidswet- en regelgeving. Zo ook de Wethouder Smithal. Om de huidige gebruiksvergunning te continueren moet een aantal maatregelen worden getroffen betreffende de vluchtwegen en een ontruimingsinstallatie aangebracht worden. Het college besluit de Raad voor te stellen een krediet van 64.227,- beschikbaar te stellen en de sector welzijn op te dragen om, vooruitlopend op die beschikbaarstelling, de werkzaamheden in uitvoering te nemen.
Raadsinformatiebrieven
Het betreft hier informatie van het college aan de raad
1.Memo Project Indrinken Jongeren
2. Advies B en W 420 Evaluatie Social Teams Voortgezet Onderwijs
3.Advies B en W 450 Extra middelen langdurige minima
4.Brief burgemeester en wethouders m.b.t. informatie over diverse onderwerpen
Ingekomen stukken
Actiepuntenlijst
Verder voorkomende zaken
Agendavoorstellen volgende vergadering De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld concrete agendapunten aan te dragen, die ter behandeling in een volgende commissievergadering kunnen worden voorbereid/geagendeerd

Sluiting
Om uiterlijk 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gerelateerde documenten:
Vergadering : Commissie Welzijn van 17-9-2003