Gemeente Dalfsen

11/09/2003

17 september: ,,Op voeten en fietsen naar school" Wethouder Veldhuis deelt spakenflitsers uit

Dalfsen - Scholieren van basisscholen die op 17 september te voet of per fiets op school komen, krijgen van het Dalfser gemeentebestuur een mooie spakenflitser cadeau. Verkeerswethouder G. Veldhuis helpt ook zelf mee met uitdelen. Hij wacht de scholieren om 8.30 uur op bij basisschool De Bonte Stegge. De actie vindt plaats in het kader van de Week van de Vooruitgang van 16 tot en met 22 september. In de Week van de Vooruitgang staat duurzame mobiliteit voorop. In overleg met de plaatselijke 3VO-afdeling en de politie geeft de gemeente Dalfsen onder andere invulling aan het thema van woensdag 17 september: "Op voeten en fietsen naar school" . Op deze dag is het de bedoeling om ouders aan te moedigen hun kinderen lopend of fietsend naar school te laten gaan.
Freek de Jonge sprak er al over: "Komen ouders de kinderen in hun auto's van school halen, want het is voor de kinderen veel te druk om alleen in het verkeer naar huis te lopen. En waarom is het veel te druk? Omdat de ouders de kinderen in hun auto's van school komen halen!" Op 17 september is het de bedoeling dat ouders de positieve kanten van lopen en/of fietsen met kinderen ervaren.

De Week van de Vooruitgang is een initiatief van Milieudefensie in samenwerking met 3VO, reizigersorganisatie ROVER, Stichting voor gedeeld autogebruik en de Fietsersbond. Tijdens deze week worden gemeenten en bewoners opgeroepen een week lang fietsen, lopen, openbaar vervoer en autodelen te stimuleren en te promoten als alternatief voor het (individueel) autogebruik. Gedurende de week willen de samenwerkende organisaties iedereen bewuster maken van de mogelijkheden die er zijn om zich op een meer milieubewuste, veilig en gezonde manier te verplaatsen.