BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 17 september 2003

BNN BEITELT AAN TERMINAL TOP 100

'Voordat ik de grote man op de berg ontmoet, wil ik nog eenmaal de slangenroute rijden op de rug van een bruine wolf'. Deze woorden beitelde een stervende Hopi-indiaan in een kleitablet dat enkele jaren geleden door een Zweedse archeoloog in Tuba City, Arizona werd ontdekt. Of de Indiaan de tocht ooit heeft voltooid is helaas niet meer te achterhalen. Maar BNN beitelt rustig door. Want volgend jaar moet de Top 100 van dingen die je eenmaal in je leven gedaan moet hebben af zijn.

Even voor de duidelijkheid: we hebben het dan niet over het realistisch ministecken van de Mona Lisa of geblinddoekt de zwemtweedaagse van Schin op Geul uitzwemmen. We hebben het over groots en meeslepend; de ultieme trip. Denk aan het meemaken van een staatsgreep, het opblazen van je eigen mijnschacht, met een dronken geisha een karaoke bar van de Yakuza op stelten zetten of een schapenkop leeg lepelen op Oelan Bator. Doordeweekse zaken waar je niet mee wilt wachten tot het weekend begint. Maar ook makkelijker zaken als wild kamperen op Nova Zembla, een straffe daquiri drinken op de favoriete barkruk van Ernest Hemingway op Cuba of een illegale duik in de Trevi Fontein te Rome maken, zouden we graag in onze Terminallijst willen beitelen.

Voor het samenstellen van deze lijst van zaken die je moet hebben meegemaakt voordat je je laatste adem uitblaast zijn we dus op zoek naar 'once in your life' ervaringen. Kandidaten die hun ervaringen vereeuwigd willen zien en zich in deze historische Terminal Top 100 willen plaatsen kunnen dit opgeven via de BNN-site: www.bnn.nl

Voor meer informatie BNN Communicatie: Marion van Dam, tel.: 035-6555333. e-mail: marion.van.dam@bnn.nl