Politie Hollands Midden
Datum: 17 september 2003

(


Vrouw weert straatrover af Noordwijkerhout

Een 49-jarige vrouw uit Noordwijkerhout wist op maandag 15 september rond 21.00 uur op de hoek Schoolstraat met het Schoollaantje met succes een straatrover van zich af te weren. De vrouw liep over straat toen zij plotseling een man tegenover zich zag. Deze man pakte de tas van de schoudertas van de vrouw beet en begon er aan te rukken. De vrouw gaf de aanvaller direct met de vlakke hand een klap in het gezicht. De straatrover deinsde naar achteren, draaide zich om en rende weg in de richting van de Heereweg. De vrouw deed dinsdagmiddag 16 september bij de politie aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op woensdag 17 september rond 00.25 uur op het Schuttersveld een 25-jarige automobilist uit Leiden aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse bedroeg 480 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Snelkraak Leiden

Onbekenden pleegden op woensdag 17 september rond 03.10 uur een snelkraak bij een tabakswinkel aan de Apothekersdijk. De deur van de winkel werd geheel vernield. De politie vermoedt dat daarvoor een auto is gebruikt. Uit de winkel is een nog onbekende hoeveelheid tabakswaren en is de geldlade gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op woensdag 17 september rond 01.15 uur op de Hugo de Grootstraat een 47-jarige automobilist uit Zwammerdam aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse bedroeg 705 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Inbraak in drogisterij Nieuwerkerk a/d IJssel

Onbekenden pleegden op woensdag 17 september rond 04.20 uur een inbraak in een drogisterij aan de Dorrestein. Een ruit werd ingeslagen en uit de zaak werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en shag en luchtjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woningen Nieuwerkerk a/d IJssel

In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september werd er ingebroken in een woning aan het Dahliaveld en het Lelieveld. In beide gevallen gebruikte men dezelfde methode om binnen te komen. Via de brievenbus hengelde men het niet op het nachtslot zittende slot van de voordeur open. Uit de woningen zijn sieraden, creditcards, portemonnees en is een organizer gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Auto gestolen na inbraak in woning Krimpen aan de Lek

In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september werd er ingebroken in een woning aan de Schuwacht. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werden autosleutels gestolen. Met deze autosleutels werd een buiten geparkeerde BMW X5 3.OD gestolen. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd. De politie stelt een nader onderzoek in.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --